Pech onderweg, wat moet ik doen?

De praatpaal verdwijnt na ruim 50 jaar langs de Nederlandse snelwegen. Wanneer je nu met autopech langs de weg komt te staan, zal je op andere manieren om hulp moeten vragen. Hoe? Wij zeten de verschillende mogelijkheden op een rij!

Zo’n 50 jaar geleden in 1970 werd de eerste praatpaal langs de rijksweg 28 geplaatst. Wanneer je met autopech kwam te staan, kon je via de praatpaal hulp inroepen van de ANWB pechhulpdienst. Door de jaren heen groeide het aantal palen naar maar liefst 3300. Door het toenemende gebruik van de mobiele telefoon besloot de minister in 2014 te stoppen met het plaatsen van de praatpalen. Rijkswaterstaat is bovendien van mening dat een pechhulpdienst bellen met een mobiele telefoon vanachter de vangrail ook vele malen veiliger is, dan wanneer er naar een praatpaal gelopen moet worden.

Pech langs de weg, wat nu?

Wanneer je stil komt te staan met je auto langs de weg is het te allen tijde belangrijk dat je zorgt dat je veilig bent. Is dit langs de snelweg, zorg dan dat je achter de vangrail staat. Zodra je veilig bent kan je gewoon met jouw mobiele telefoon de ANWB bellen. Geen lid? Dan kan je ervoor kiezen om lid te worden of een andere pechhulpdienst in te schakelen. Steeds vaker bieden autodeals ook een pechhulpverzekering aan, maar ook autoverzekeraars komen met allerlei mogelijkheden zoals de Pechhulp on Demand app van Allsecur. Heb je al een pechhulpverzekering afgesloten via je autoverzekering? Bel dan het nummer van de alarmcentrale.

Autoverzekering met pechhulp afsluiten? Vergelijk en vindt de autoverzekering die het beste bij je past via Verzekeringen.com!

Vraag over autoverzekering met betrekking tot algemeen beantwoord in juli 2017. Laatst gewijzigd op 3 juli 2017.