Waar moet je opletten bij het verzekeren van een tweede auto?

Het is in de eerste plaats aan te raden bij de eigen verzekeraar na te gaan of er een regeling is voor het verzekeren van een tweede auto in het gezin. Dat heeft namelijk als voordeel dat er van dezelfde no-claimkorting geprofiteerd kan worden. Er zijn echter wel een aantal voorwaarden verbonden aan deze regeling.

De verzekeraar kan bijvoorbeeld voor het verzekeren van een tweede auto voor dezelfde premie de voorwaarde stellen dat er in de afgelopen jaren geen schadeclaim is ingediend. Daarbij kan gedacht worden aan een periode van 1 tot 2 jaar. Verder geldt dat de regeling voor het verzekeren van een tweede auto niet altijd van toepassing is als de auto van een inwonend kind is. De regeling gaat vaak alleen op als er sprake is van dezelfde eigenaar van de auto of als het om de auto van de partner van de verzekerde gaat.

Overigens zijn er wel verzekeraars die een gezinskorting bieden op de autoverzekering als een auto van een inwonend kind als tweede of zelfs derde wagen wordt verzekerd. Daarnaast zijn er verzekeraars die nog eisen stellen aan de leeftijd van de bestuurder. Er wordt ook vaak door verzekeraars een grens gesteld aan de waarde van de wagen die als tweede auto wordt verzekerd. Die grens verschilt per verzekeraar en kan liggen tussen 35.000 euro en 70.000 euro.

Er kan bij het verzekeren van een tweede auto voor een aanvullende module worden gekozen. De module rechtsbijstand is namelijk gekoppeld aan het kenteken en dat geldt ook voor de dekking pechhulp. Bij het rijden van schade heeft de claim geen invloed op de premie van de andere auto.

Vraag over autoverzekering met betrekking tot algemeen beantwoord in oktober 2015. Laatst gewijzigd op 16 oktober 2015.