Wat zijn prolongatiekosten bij de autoverzekering?

Ik heb een autoverzekering afgesloten en nu brengt mijn autoverzekeraar prolongatiekosten in rekening. Wat houdt dit in?

Bij elke betaling moeten er administratieve kosten, prolongatiekosten, worden betaald. Het maakt niet uit of je middels een automatische incasso of een acceptgiro de betaling voldoet. Wanneer je kiest voor een jaarbetaling, dan hoef je de kosten slecht één keer per jaar te voldoen. Als je kiest voor een maandbetaling, dan worden er maandelijks kosten in rekening gebracht. De hoogte van de prolongatiekosten wordt bepaald door de verzekeraar.

Ben je van mening dat de verzekeraar ten onrechte prolongatiekosten in rekening brengt? Neem dan contact op met de verzekeraar. Kom je er dan nog niet uit met de verzekeraar of wordt er niet gereageerd op jouw brief, dan kun je de zaak voorleggen bij het Kifid (Klachteninstituut Financiële Dienstverlening).

Meer weten over autoverzekeringen of zelf een autoverzekering vergelijken? Bekijk onze pagina met allerlei handig informatie, zoals veelgestelde vragen en relevante begrippen.

Vraag over autoverzekering met betrekking tot premie beantwoord in februari 2015. Laatst gewijzigd op 6 april 2017.