Autoverzekeringen van ANWB

De ANWB, ofwel De Algemene Nederlandsche Wielrijders Bond, is opgericht in 1883. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot de grootste vereniging van Nederland met zo’n vier miljoen leden. De ANWB had in 2014 ruim 75 ANWB-winkels door heel Nederland en biedt werk aan ongeveer 4.800 werknemers.
ANWB

Het aanbod van de ANWB op het gebied van verzekeringen is breed. De verzekeraar biedt verzekeringsproducten voor reizen, wonen en vervoer aan. Leden van de ANWB ontvangen 5% korting op verzekeringen. Daarnaast kan iedereen profiteren van pakketkorting. De autoverzekering van de ANWB werd in 2011 door de Consumentenbond als beste getest.

ANWB WA-autoverzekering
De ANWB WA-autoverzekering is de meest gekozen verzekering voor oudere auto’s. WA (wettelijke aansprakelijkheid) is de minimale dekking voor de autoverzekering. Door de lage dekking betaalt men minder premie dan bij uitgebreidere dekkingen. Met WA-dekking is men verzekerd voor schades die met de auto worden aangebracht aan anderen en hulpverlening na een ongeval.

ANWB WA + beperkt casco
Wanneer de autobezitter ook verzekerd wil zijn voor bepaalde schades aan de eigen auto, wordt vaak gekozen voor de WA + beperkt casco autoverzekering. Door het WA-gedeelte staat de ANWB garant voor schades die worden gemaakt aan anderen en hun spullen. Daarnaast is men met het beperkt casco gedeelte verzekerd voor schades als gevolg van brand, natuur, diefstal of een daadwerkelijke diefstal. 

ANWB WA+ volledig casco (all risk)
De all risk autoverzekering van ANWB wordt veelal gekozen voor nieuwere auto’s tot 5 jaar. De verzekering dekt naast schades die worden vergoed door de WA-verzekering, ook vrijwel alle schades aan de eigen auto. Met de all risk autoverzekering zijn dus vrijwel alle risico’s gedekt. De premie van de WA + volledig casco verzekering ligt daarom hoger dan een autoverzekering met een minder uitgebreide dekking.

ANWB WA + casco compleet
Een aanvulling op de WA + volledig casco autoverzekering is de WA + casco compleet verzekering. Naast schadedekking biedt de WA + casco compleet verzekering drie jaar aanschafwaardegarantie. Dit geldt voor zowel nieuwe auto’s als tweede hands auto's. Als de auto total-loss is krijgt men voor auto’s tot drie jaar de aanschafwaarde vergoed. Is de auto ouder dan drie jaar of bedraagt de aanschafwaarde € 35.000,- of meer? Dan keert de verzekeraar de dagwaarde plus 10% uit.

ANWB in het nieuws