ANWB Veilig Rijden Autoverzekering populair

De Veilig Rijden Autoverzekering van de ANWB blijkt populairder dan vooraf werd verwacht. Inmiddels hebben de eerste 1.000 verzekerden de autoverzekering afgesloten sinds de lancering midden juni. Met name de leeftijdscategorie van 25 tot 45 jaar toont interesse, maar tegen verwachting in ook bestuurders van 45 tot 59 jaar.
Inmiddels 1.000 polissen van ANWB Veilig Rijden Autoverzekering afgesloten

Inmiddels 1.000 polissen van ANWB Veilig Rijden Autoverzekering afgesloten

In juni van dit jaar lanceerde ANWB een autoverzekering waarbij de premie wordt bepaalt aan de hand van het rijgedrag. De zogeheten Veilig Rijden Autoverzekering blijkt nu niet alleen bij jonge automobilisten in trek. In de leeftijdscategorie 45 tot 59 jaar was er namelijk ook veel interesse voor deze verzekering. De ANWB laat weten dat er inmiddels 1.000 polissen zijn afgesloten. Verzekerden krijgen door veilig te rijden korting op de autoverzekering. De premiekorting kan oplopen tot maximaal 30 procent. De verzekering werd ontwikkeld in samenwerking met verzekeringsdochter Unigarant en het Engelse bedrijf Ingenie.

Rijgedrag verbeteren
De Veilig Rijden Autoverzekering heeft als doel dat bestuurders veilig gaan rijden. Aan de hand van een rijscore wordt uiteindelijk het kortingspercentage op de autoverzekering berekend. De ANWB liet weten dat de eerste 1.000 verzekerden inmiddels 242.000 kilometer hebben gereden en de gemiddelde rijscore boven de 75 ligt, waarbij 100 de maximale score is. Over het algemeen laten bestuurders dus een veilig rijgedrag zien, waar premiekorting tegenover staat. Toch zijn er volgens de organisatie ook een klein aantal gesprekken geweest met bestuurders over het verbeteren van hun onveilig rijgedrag. De aantallen zijn volgens de ANWB nog te laag om het effect van de terugkoppeling en adviezen te kunnen bepalen.

Gepubliceerd op 1 augustus 2016 om 7:06 uur in de categorie autoverzekering. Geactualiseerd op 16 november 2016 om 11:26 uur.