ANWB Veilig Rijden autoverzekering werpt vruchten af

Automobilisten met een veilig rijden autoverzekering van de ANWB gaan veiliger autorijden. Cijfers van de ruim 9000 polishouders tonen na ongeveer een jaar een verbeterde rijstijl.
ANWB Veilig Rijden verzekerden laten verbetering in rijgedrag zien

ANWB Veilig Rijden verzekerden laten verbetering in rijgedrag zien

Uit de cijfers van de ANWB-autoverzekering is verder gebleken dat automobilisten een gemiddelde score van 76 uit 100. Daarbij lijkt leeftijd ook een belangrijke rol te spelen. Naarmate de leeftijd stijgt, rijdt men meer ritten en stijgt de score. Dit gebeurd tot op een leeftijd van 59 jaar. Opvallend is het dan ook dat met name in de categorie 65-plus en jongeren tot 25 de rijstijl het meeste verbeterd is.

Zeeland en Groningen

Naar aanleiding van alle verzamelde gegevens trekt de ANWB de conclusie dat in de noordelijke provincies langere ritten worden gereden dat in de zuidelijke provincies. Dit is ook terug te zien in de rijscores. Waar men in de provincie Groningen het veiligst rijdt, ligt de rijscore het laagst in Zeeland. Een andere conclusie naar aanleiding van het onderzoek is dat mannen vaak langere afstanden afleggen en gemiddeld een hogere rijscore hebben. Desondanks rijden vrouwen tot 30 jaar veiliger dan mannen.

ANWB Veilig Rijden Verzekering

Bij de ANWB Veilig Rijden Verzekering stellen verzekerden gegevens met betrekking tot hun rijgedrag beschikbaar aan de verzekeraar. Dit gebeurt aan de hand van een stick in de auto die verschillende gegevens registreert. Aan de hand van deze gegevens wordt er een individuele score berekend. Hoe hoger deze score, hoe meer korting men ontvangt op de autoverzekering. Iedere 10 dagen ontvangen verzekerden tips en adviezen voor het verbeteren van de rijstijl. Verzekerden met een gevaarlijke rijstijl worden door medewerkers van de ANWB gebeld. Wanneer de maximumsnelheid met meer dan 50 km/u is overschreden krijgen zij 30 dagen de tijd om een veiligere rijstijl te laten zien.

Anderen vonden ook interessant:

Gepubliceerd op 22 juni 2017 om 9:00 uur in de categorie autoverzekering.