Preventiemaatregelen

Door preventiemaatregelen te treffen, ontvang je korting op de premie van de inboedelverzekering en kun je schade voorkomen of ontstane schade beperken.

Je kunt maatregelen nemen om spullen te beschermen tegen brand, door bijvoorbeeld een rookmelder te installeren of door een brandblusser of blusdeken aan te schaffen. Ook kunnen er maatregelen getroffen worden om de kans op inbraak te reduceren. Met een BORG-certificaat kun je bij de verzekeraar aantonen dat de woning voldoet aan gestelde eisen, zoals de aanwezigheid van een goede inbraakbeveiliging. Een ander voorbeeld van een inbraakpreventiebewijs is het Politiekeurmerk veilig wonen, ook hiermee kun je laten zien dat de woning goed is beveiligd.

Wanneer je bepaalde preventiemaatregelen treft, ontvang je van de verzekeraar een premiekorting op je inboedelverzekering. De woning is goed beschermd tegen brand en/of inbraak waardoor de kans op inboedelschade kleiner is. Mocht er toch schade optreden dan kun je die met bepaalde preventiemaatregelen zoals een brandblusser beperken. Kortom, de kans dat er schade vergoed moet worden is bij het nemen van preventiemaatregelen kleiner.

Lees ook:

Begrip over de inboedelverzekering omschreven in oktober 2014. Laatst gewijzigd op 16 oktober 2014.