Wat is het verschil tussen een all risk of een extra uitgebreid dekking?

Inboedelverzekeraars geven je vaak de keuze tussen twee verschillende dekkingen; de extra uitgebreid of all risk dekking. Maar wat is het verschil tussen de all risk en extra uitgebreid dekking? Wij leggen het graag aan je uit.

Met een inboedelverzekering wordt schade aan roerende zaken in jouw woning vergoed door een verzekeraar. Mits deze natuurlijk dekking biedt. Wat er wel en niet vergoed wordt is terug te vinden in je polisvoorwaarden. De verzekeraar waarbij jij je inboedelverzekering afsluit biedt je meestal twee keuzes in deze dekking; de extra uitgebreid (ook wel basis genoemd) of all risk dekking.

Extra uitgebreid dekking inboedelverzekering

De extra uitgebreid dekking is vaak een standaard dekking die wordt aangeboden en zorgt ervoor dat je verzekerd bent tegen de meest voorkomende schades. Onder een uitgebreide dekking zijn bijvoorbeeld brand-, inbraak-, maar ook schroei- en smeltschade als gevolg van brand gedekt. Is deze dekking voor jou niet voldoende? Dan zou je eens kunnen kijken naar de all risk dekking.

All risk dekking inboedelverzekering

Met een all risk dekking zijn bijna alle schades aan je inboedel verzekerd. Alles wat onder de extra uitgebreid dekking valt is natuurlijk verzekerd, maar bij all risk zijn bijvoorbeeld ook schades welke ontstaan zijn door je eigen schuld verzekerd. Het is wel belangrijk dat deze schade niet met opzet is toegebracht.

Beide dekkingen van de inboedelverzekering bieden geen schade wanneer er schade is ontstaan door opzet, oorlog, aardbeving of overstroming. We adviseren je ook om de polisvoorwaarden altijd goed door te lezen.

Vergelijk inboedelverzekering

Benieuwd of jouw inboedelverzekering nog wel bij jou past? Vergelijken loont! De dekkingen en premies van de diverse aanbieders kunnen nogal uiteenlopen. Via Verzekeringen.com kan je diverse inboedelverzekeringen vergelijken en direct afsluiten! Kijk snel welke inboedelverzekering het beste bij jou past.

Vraag over inboedelverzekering met betrekking tot dekkingen beantwoord in juni 2017. Laatst gewijzigd op 8 juni 2017.