Wat wordt er niet vergoed door de inboedelverzekeraar?

Met een inboedelverzekering ben je verzekerd tegen schade die je aan inboedel kan oplopen. Je bent verzekerd tegen alle roerende zaken die tot de woning behoren. Er zijn wel een paar uitzonderingen.

Schade aan inboedel door onvoorziene omstandigheden, zoals overstromingen, aardbevingen, opstanden en oorlogen, wordt nooit gedekt door de inboedelverzekeraar. Bovendien is het verstandig om rekening te houden met beperkte dekking bij kostbare spullen. Bij de volgende kostbare spullen krijg je vaak niet het volledige bedrag vergoed: antiek, schilderijen en kunstvoorwerpen, verzamelingen, (lijf)sieraden en audiovisuele apparatuur.

Bij de meeste verzekeraars vallen kostbaarheden onder de inboedelverzekering. Lijfsieraden zijn bij diefstal vaak maar tot een maximum van € 2.500 euro gedekt. In de grote steden hanteren veel inboedelverzekeraars een maximumdekking voor audiovisuele apparatuur. Sommige verzekeraars hanteren voor heel Nederland een maximumdekking. Wil je er zeker van zijn dat al je kostbaarheden verzekerd zijn? Sluit dan een kostbaarhedenverzekering af bij je verzekeraar.

Lees ook:

Vraag over inboedelverzekering met betrekking tot dekkingen beantwoord in januari 2015. Laatst gewijzigd op 20 januari 2015.