Budgetpolis

De budgetpolis is een zeer goedkope variant van de zorgverzekering. Slechts een paar verzekeraars bieden deze polis aan.

Een budgetpolis kan meestal enkel via internet worden afgesloten. De budgetpolis is bedoeld voor consumenten die het niet erg vinden om voor sommige behandelingen en hulpmiddelen naar door de verzekeraar geselecteerde zorgaanbieders te gaan. Ga je toch naar een andere zorgverlener, dan krijg je een lagere vergoeding. In spoedgevallen kan je uiteraard wel terecht bij alle ziekenhuizen.

Het voordeel van de budgetpolis is het prijskaartje. Door voor deze goedkope zorgverzekering te kiezen, kan er jaarlijks honderden euro’s bespaard worden. De keerzijde ervan is dat je een stuk minder keuzevrijheid hebt. Woon je buiten de stad? Dan loop je het risico dat je voor zorg meer kilometers moet afleggen dan wanneer je in een stad woont.

Raadzaam, is goed te kijken bij welke zorgverleners je terecht kunt. Voordat je een budgetpolis afsluit, is het slim om de verschillende zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken.

Begrip over de zorgverzekering omschreven in januari 2015. Laatst gewijzigd op 13 januari 2015.