Aegon stopt met vrouwenverzekeraar Onna-Onna

Onna-Onna, de aanbieder van autoverzekeringen voor vrouwen, houdt na bijna tien jaar op met bestaan. De enige aandeelhouder Aegon trekt zich terug zo is bekend gemaakt in een persbericht.
Aegon trekt stekker uit vrouwenverzekeraar Onna-Onna

Aegon trekt stekker uit vrouwenverzekeraar Onna-Onna

“Binnen de specifieke doelgroep vrouwen waren we best succesvol, maar het succes is niet duurzaam genoeg.” verklaart directeur Geneviève Meerburg in een persbericht. Onna-Onna zou bovendien erg afhankelijk zijn van het verloop onder bestaande autopolissen. Volgens Meerburg speelt de bekende kostendruk op autoverzekeringen ook een rol bij de beslissing van Aegon om te stoppen met Onna-Onna.

Lopende verzekeringspolissen

De lopende autoverzekeringen zullen worden ondergebracht bij moederbedrijf Aegon zo is bekend gemaakt. Aegon was reeds de risicodrager voor Onna-Onna en verzorgde onder meer de acceptatie en schadeafhandeling. Voor de woon- en fietsverzekeringen wordt nog naar een andere oplossing gekeken. Het kantoor in Amsterdam, waar momenteel 16 mensen werken, gaat aan het einde van het jaar dicht.

Vrouwen gewilde doelgroep

Meerburg denkt niet dat het stoppen van Onna-Onna inhoud dat ook de doelgroep benadering richting vrouwen stopt: “Bloom Family Office en vrouwengarage Hurkmans hebben bewezen succescol te zijn. Maar je moet dus wel blijven investeren”. Hoe de toekomst van Meerburg eruit komt te zien is nog onduidelijk. Haar eerste prioriteit nu is de lopende verzekeringen op een goede manier verhuizen.

Gepubliceerd op 26 juni 2017 om 9:00 uur.