ANWB autoverzekering populairst

De autoverzekering van de ANWB is onder consumenten het populairst bevonden. Uit onderzoek van de WUA blijkt namelijk dat consumenten het liefst naar de website van de ANWB surfen voor het afsluiten van een autoverzekering.
Consumenten kiezen voor online autoverzekering vaak voor website van de ANWB

Consumenten kiezen voor online autoverzekering vaak voor website van de ANWB

Onderzoek van onafhankelijk onderzoeksbureau WUA heeft uitgewezen dat consumenten voor een online autoverzekering deze het liefst afsluiten bij de ANWB. De website van de toeristenbond wordt door consumenten gemakkelijk gevonden en heeft ook de voorkeur voor het daadwerkelijk afsluiten van een autoverzekering. Veel consumenten gaven aan een ‘goed gevoel’ te hebben bij de ANWB en het feit dat je als lid extra korting krijgt op de autoverzekering.

"We hebben het afgelopen jaar flink veel verbeterd aan de vindbaarheid en de informatie op de site. Onlangs hebben we een nieuwe autoverzekering geïntroduceerd waarbij de premie veel lager is geworden en de service nog beter! Het is mooi om te zien dat het WUA onderzoek uitwijst dat dit gewaardeerd wordt door onze bezoekers." – Raimond Smith en Lars Boom, ANWB.

Ruim 59 procent van de deelnemers die meededen aan het onderzoek kwamen bij hun zoektocht naar een autoverzekering uit op de website van de ANWB. De ANWB is volgens WUA daarmee de best bezochte website voor het afsluiten van een autoverzekering. Met een voorkeurspercentage van 21 procent liet ANWB websites als, Independer, OHRA, Univé Verzekeringen en Allsecur achter zich.

Gepubliceerd op 21 juli 2014 om 11:41 uur in de categorie autoverzekering.