Beperkt aantal schadeclaims op verzekeringen na herfststorm

Het Verbond van Verzekeraars meldt dat de eerste herfststorm van het jaar voor beperkte schade heeft gezorgd. Geschat wordt dat de schade aan de opstal- en inboedelverzekering rond de 2 miljoen euro ligt. Naast het relatief lage schadebedrag, werd er volgens verschillende verzekeraars ook niet opvallend meer schade geclaimd.
Herfststorm: Verbond van Verzekeraars schat eerste schade op 2 miljoen euro

Herfststorm: Verbond van Verzekeraars schat eerste schade op 2 miljoen euro

De eerste herfststorm van dit jaar is over Nederland geraasd en heeft relatief weinig schade veroorzaakt. Het Verbond van Verzekeraars verwacht dat de schade aan particuliere en zakelijke opstalverzekeringen en inboedelverzekeringen rond de 2 miljoen euro ligt. Verschillende verzekeraars, waaronder Interpolis, gaven aan dat ook het aantal schadeclaims niet opvallend meer waren. Meldingen die binnenkwamen bij verzekeraars gingen vooral over waterschades en omgevallen bomen.

Volgens het Verbond van Verzekeraars bleef de schade beperkt door het tijdig sluiten van de waterkeringen. Toch liepen in de omgeving van Rotterdam straten onder water en werd in het Noorden van het land dijkbewaking ingesteld van Harlingen tot Delfzijl. Vergeleken met de herfststorm van vorig jaar is de schade redelijk beperkt gebleven. Rond deze tijd vorig jaar liep de schade na de herfststorm namelijk op tot boven de 100 miljoen euro.

Verzekeraars weten het totale schadebedrag na de eerste herfststorm nog niet, maar vooralsnog lijkt het er op dat de storm weinig schade heeft opgeleverd. Vorig jaar was de eerste herfststorm de zwaarste sinds 1990. Toen deed het Verbond van Verzekeraars een eerste schatting van de stormschade van 95 miljoen euro.

Gepubliceerd op 23 oktober 2014 om 11:56 uur.