Interpolis

Interpolis is een grote speler op de Nederlandse verzekeringsmarkt. Mede door de ‘Glashelder-campagne’ is de verzekeraar bekend bij een groot publiek. Interpolis biedt verzekeringen voor particulieren en bedrijven.
Interpolis

Verzekeraar Interpolis kent een rijke historie. Deze begon al in 1969 met de fusie van verschillende coöperatieve verzekeringsmaatschappijen. Een tijd later in 1990 werd Interpolis een onderdeel van de Rabobank. Deze samenwerking werd uiteindelijk beëindigd in 2005, waarna Interpolis fuseerde met Achmea. Hierdoor maakt de verzekeraar deel uit van Eureko, een Europese verzekeringsgroep. Door deze fusie behoort Interpolis tot de grootste verzekeringsgroep van Nederland. Op het hoofdkantoor zijn ongeveer 5.500 mensen werkzaam.

Interpolis biedt voor particulieren en bedrijven een breed pakket schade-, zorg- en levensverzekeringen. Daarnaast geeft Interpolis consumenten en ondernemers uitleg over risico’s waar zij aan bloot staan. Met preventie laat de verzekeraar zien hoe schade gemakkelijk kan worden voorkomen. Ook heeft Interpolis een online platform waar de verzekeraar samen met Nederlanders op zoek gaat naar nieuwe ideeën om met risico’s om te gaan. Thans heeft Interpolis meer dan een miljoen particulieren en enkele honderdduizenden bedrijven als klant.00

Interpolis in het nieuws