Carglass gaat ook kleine autoschades herstellen

Autoruithersteller Carglass gaat naast autoruitschades ook een pilot beginnen met het herstellen van kleine autoschades, zoals deukjes, krasjes en putjes. Het bedrijf heeft namelijk de dienst Carmetics opgericht en vanaf vandaag gaat men van start. Mocht de pilot een succes zijn, dan wordt deze dienst in meer Service Centers van Carglass aangeboden.
Automobilisten kunnen met kleine autoschades terecht bij Carmetics

Automobilisten kunnen met kleine autoschades terecht bij Carmetics

Vanaf vandaag is het bij Carglass niet alleen mogelijk een autoruit te laten herstellen, maar via de dienst Carmetics ook kleine autoschades. Het gaat daarbij nog wel om een pilot, maar de glashersteller heeft het bedrijf Carmetics opgericht om kleinere schades, zoals deukjes, krasjes en putjes te verhelpen. In eerste instantie wordt de dienst alleen nog aangeboden in het Service Center van Carglass in Utrecht. Carmetics is een zelfstandige nieuwe dienst van Carglass. Schadeherstel kan alleen bij Carmetics en niet bij Carglass zelf.

Onder de naam Carmetics, welke is opgericht door Carglass, worden kleine schades aan auto’s verholpen. Mocht de nieuwe service een succes blijken, dan wordt in meer vestigingen deze service aangeboden. Volgens het bedrijf gaat het puur om oppervlakkige schades waarbij niets wordt gedemonteerd of vervangen. De service zou dus niet concurreren met schadeherstelbedrijven. Carglass blijft zich overigens uitsluitend op autoruiten concentreren.

Hoge herstelkosten

Volgens Carglass laten autobezitters met kleine schades deze nu niet repareren omdat de kosten hoog zijn en het van negatieve invloed kan hebben op de no-claim korting of het eigen risico van de autoverzekering. Daarnaast zouden automobilisten het herstel van de schade te lang vinden duren. Via Carmetics wil Carglass schades binnen één dagdeel verhelpen. Bovendien zou de dienst werken met standaard prijzen en weet de automobilist vooraf exact wat het herstel gaat kosten. Onder kleine autoschades vallen bijvoorbeeld: krassen van sleutels, velgbeschadigingen door stoepranden, putjes door portieren van andere auto’s of tikken van boodschappenwagentjes.

Het is nog afwachten of de dienst Carmetics bij automobilisten aanslaat. Volgens de autoruithersteller zouden auto-eigenaren zich namelijk wel ergeren aan deze kleine autoschades, maar zouden zij door eerder genoemde redenen dit niet laten herstellen. Willem Mes, directeur operations van Carglass, legt uit waar het initiatief vandaan komt: “Voordat we een ruit vervangen of repareren, lopen we altijd even met de automobilist om de auto heen om de gehele staat in kaart te brengen. Het viel ons op dat twee derde van de auto’s kleine schades heeft en dat automobilisten zich hier toch wel aan ergeren. We krijgen vaak de vraag of wij ook deze schades kunnen herstellen”, aldus Mes.

De pilot zal in totaal zo’n zes maanden duren. Carglass heeft berekend dat Carmetics bij zo'n 40 van de 56 vestigingen geïntroduceerd zou kunnen worden. Dat heeft voornamelijk te maken met de grootte van de vestigingen. Een dergelijke dienst zou volgens het bedrijf nog door geen enkele partij worden aangeboden.

Lees ook:

Gepubliceerd op 1 maart 2016 om 12:20 uur.