Claim reisverzekering direct afhandelen met debetkaart van verzekeraar

Er is een revolutionaire oplossing bedacht voor het claimen van schade via de reisverzekering. Het idee van het rechtstreeks claimen van schade via een debetkaart is ontwikkeld door PassportCard en Allianz Global Assistance Germany.
Claim reisverzekering eenvoudiger afhandelen

Claim reisverzekering eenvoudiger afhandelen

Reizigers die in het buitenland op vakantie zijn en te maken krijgen met schade kunnen de schade claimen als er een reisverzekering is afgesloten. De manier waarop schade geclaimd kan worden varieert per verzekeraar. Het zelf betalen, papieren invullen en een langdurig declaratieproces behoren bij PassportCard nu tot het verleden. Dit bedrijf heeft namelijk samen met Allianz Global Assistance Germany een directe reisverzekering met debetkaart ontwikkeld.

Directe reisverzekering met debetkaart

De directe reisverzekering wordt in Duitsland als een revolutionaire oplossing beschouwd. Bij het afsluiten van een directe reisverzekering wordt aan de verzekerde een debetkaart verstrekt die meegenomen kan worden op vakantie naar het buitenland. Indien er medische hulp nodig is tijdens een verblijf in het buitenland, biedt de debetkaart direct uitkomst om de rekening te betalen.

Bij het doen van een beroep op medische hulp in het buitenland kan er contact op worden genomen met de klantenservice voor de verzekeringsclaim. Dat kan 24 uur per dag en zeven dagen per week. Op dat moment wordt de debetkaart direct gevuld en kan de verzekerde gelijk een medische behandeling ondergaan zonder zich zorgen hoeven te maken over het invullen van papieren of het eerst zelf moeten betalen van de rekening. Ook hoeven er na afloop bij thuiskomst geen declaratiepapieren meer ingevuld te worden.

Reisverzekering afsluiten

Op dit moment is het in Nederland nog niet mogelijk om een directe reisverzekering met een debetkaart af te sluiten, maar daar kan uiteraard in de toekomst verandering in komen. Tot dat moment hebben consumenten in Nederland de mogelijkheid om uit het bestaande aanbod van reisverzekering een keuze te maken. Daarbij kan een onderscheid tussen een kortlopende en doorlopende reisverzekering worden gemaakt.

In ieder geval wordt aan iedereen die op reis of op vakantie gaat aangeraden een reisverzekering af te sluiten. Er zijn verschillende dekkingen mogelijk, waarbij aangeraden wordt om een polis te nemen met een dekking voor geneeskundige kosten. De basisverzekering in Nederland vergoedt namelijk alleen maar tot een bepaald bedrag aan geneeskundige kosten, waarbij er naar de in Nederland gehanteerde tarieven wordt gekeken.

Bij medische hulp die bijvoorbeeld in een privékliniek in het buitenland wordt gegeven, kunnen de kosten hoger uitvallen dan het tarief dat in Nederland geldt. Indien er dan geen dekking voor geneeskundige kosten is afgesloten, dient de reiziger zelf voor een groot deel van de kosten op te draaien.

Reisverzekering vergelijken

Bij het afsluiten van een reisverzekering is het dan ook zeker verstandig om het aanbod te bekijken en te vergelijken en vooral op de dekking te letten. Kijk bijvoorbeeld of de dekking voor medische kosten ingesloten is bij de reisverzekering of dat daarvoor een aparte aanvullende module moet worden afgesloten. Vergelijken loont altijd en daarbij kan er desgewenst ook nog op de premie worden gelet om zo de beste en voordeligste reisverzekering af te sluiten.

Gepubliceerd op 1 mei 2015 om 10:50 uur in de categorie reisverzekering.