Fairverzekering krijgt prijs voor chipin die premie autoverzekering aanpast

Fairverzekering heeft de Generali AM Innovatieprijs 2014 toegekend gekregen voor het toepassen van de Chipin-technologie. Daarbij wordt de premie van de autoverzekering aangepast aan de hand van het rijgedrag van de automobilist.
Chipin inpluggen in auto, netjes rijden en lagere premie autoverzekering betalen

Chipin inpluggen in auto, netjes rijden en lagere premie autoverzekering betalen

De Innovatieprijs is aan Fairverzekering toegekend doordat er sprake is van een goed doorontwikkelde technologie van de chipin. Door de ontwikkeling is het mogelijk om de premie van de autoverzekering perfect af te stemmen op het rijgedrag van de automobilist. De bestuurder wordt als het ware beloond voor een goede en verantwoorde deelname aan het verkeer.

Chipin inpluggen

De chipin kan op een hele gemakkelijke manier worden ingeplugd in de auto en de bestuurder heeft de mogelijkheid om via de mobiel te volgen wat het rijgedrag is. Niet alleen het rijgedrag is te volgen, maar natuurlijk ook de invloed die het gedrag in het verkeer heeft op de hoogte van de premie van de autoverzekering. Overigens biedt het systeem nog meer functionaliteiten. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de karakteristieken van de auto af te lezen, maar de belangrijkste vernieuwing is dat het veilig rijgedrag van automobilisten met het systeem wordt gestimuleerd.

In het verkeer is het gedrag van de bestuurder een van de belangrijkste componenten ten aanzien van schade. Door het uitstekende systeem van feedback dat de automobilist krijgt, wordt de bestuurder tot gewenst gedrag aangezet. Het systeem zou in dat opzicht bijvoorbeeld ook goed te gebruiken zijn met betrekking tot het beheer van wagenparken.

Invloed gedrag op premie

Gedrag van automobilisten kan in algemene zin natuurlijk altijd invloed hebben op de hoogte van de premie van de autoverzekering. Het gaat dan echter vaak om een negatieve invloed, want bestuurders die schade veroorzaken of schade claimen bij de autoverzekeraars worden niet op een positieve manier beloond, maar op een negatieve manier. Het aantal schadevrije jaren heeft namelijk invloed op de premie van de autoverzekering en als dat aantal minder wordt, dan zal de premie van de autoverzekering stijgen.

Met het nieuwe systeem van de chipin van Fairverzekering worden automobilisten op een positieve manier beloond. Er kan namelijk simpelweg geld worden verdiend door het rijgedrag aan te passen. Bij goed rijgedrag wordt de premie lager en de bestuurder heeft daar zelf volledige controle over. Het zal in de toekomst zo zijn dat meerdere autoverzekeraars overgaan tot een systeem waarbij het gedrag van bestuurders per individu in beeld kan worden gebracht.

Premie autoverzekering

Het rijgedrag is niet het enige aspect dat telt bij het vaststellen van de premie van de autoverzekering, want daar zijn meerdere factoren voor beschikbaar. De leeftijd van de bestuurder telt bijvoorbeeld mee, maar ook het postcodegebied waar de verzekerde woonachtig is, heeft invloed op de hoogte van de autoverzekeringspremie. Verder is het zo dat schadevrije jaren ook meetellen. Wie graag een lagere premie wil betalen, doet er vooral verstandig aan om eens per jaar op zoek te gaan naar de verzekeraar die op basis van de persoonlijke situatie de laagste premie voor het afsluiten van een autoverzekering te bieden heeft.

Gerelateerde vragen:

Gepubliceerd op 26 november 2014 om 10:38 uur in de categorie autoverzekering.