Ga goed verzekerd op reis tijdens de voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie staat voor veel gezinnen op het punt van beginnen. Er gaan weer veel mensen op reis en het is zeker aan te raden om dat goed verzekerd te doen door een goede reisverzekering af te sluiten.
Voorjaarsvakantie en op reis? Sluit dan een reisverzekering af!

Voorjaarsvakantie en op reis? Sluit dan een reisverzekering af!

In het zuiden van het land is de voorjaarsvakantie volop aan de gang, maar in het midden en noorden van Nederland is dat pas vanaf aankomend weekend het geval. Er zijn veel gezinnen met kinderen die van de gelegenheid gebruikmaken om op vakantie te gaan. Bijvoorbeeld op wintersport of naar een zonnig oord. Van de groep vakantiegangers zijn er altijd mensen die onverzekerd op reis gaan. Dat is niet verstandig, want een ongeluk zit ook op vakantie in een klein hoekje. Er wordt dan ook aangeraden om goed verzekerd op reis te gaan. Dat begint met het afsluiten van een reisverzekering als dat nog niet is gedaan.

Reisverzekering afsluiten

Het is een kleine moeite om een reisverzekering af te sluiten en het kan veel financieel leed besparen. De dekking varieert, maar doorgaans kan er vanuit worden gegaan dat er bijvoorbeeld sprake is van dekking tegen diefstal of verlies van bagage of van waardevolle spullen. Het is echter belangrijk om bij de keuze voor een reisverzekering met het reisdoel rekening te houden.

De voorjaarsvakantie is bij uitstek de vakantie waarin het populair is om op wintersport te gaan. Bij het afsluiten van een reisverzekering voor een wintersportvakantie is het zeer belangrijk om na te gaan of er sprake is van een dekking voor wintersport. Als deze dekking niet standaard bij de reispolis wordt aangeboden, dan is het verstandig om bij de reisverzekeraar voor een aanvullende wintersportdekking te kiezen.

Medische kosten

Een ander aspect dat van belang is voor iedereen die op vakantie gaat, heeft betrekking op de medische kosten. Er zijn nog altijd consumenten die er ten onrechte vanuit gaan dat de Nederlandse basisverzekering volledige dekking biedt voor medische kosten die tijdens de vakantie zijn gemaakt. Vanuit de basis zorgverzekering wordt slechts dat deel vergoed dat gelijk staat aan de marktconforme tarieven in ons land. Wie na een val op de skipiste naar een privéziekenhuis wordt vervoerd en geen verzekering heeft met dekking voor medische kosten, kan zelf voor een deel van de kosten aansprakelijk worden gesteld. Meer informatie hierover vind je hier: "Ik heb een zorgverzekering en een reisverzekering, ben ik dubbel verzekerd?".

Kortlopende of doorlopende reisverzekering

Bij het afsluiten van een reisverzekering wordt de keuze tussen een dekking voor één vakantieperiode geboden of een dekking die een doorlopend karakter kent. De keuze kan gebaseerd worden op het aantal vakanties inclusief weekendjes weg op jaarbasis. Het is namelijk al snel voordeliger een doorlopende polis af te sluiten als er naar een reis in de voorjaarsvakantie ook in de zomer op vakantie wordt gegaan.

De premie van een doorlopende reisverzekering bedraagt hooguit enkele euro’s per maand. Bovendien is er dan het voordeel dat de consument er het hele jaar geen omkijken meer naar heeft en elk weekendje weg of vakantie goed verzekerd op reis kan gaan. Uiteraard spreekt het voor zich dat het verstandig is om de opties te vergelijken bij meerdere verzekeraars voordat de reisverzekering wordt afgesloten.

Lees ook:

Gepubliceerd op 18 februari 2015 om 11:15 uur in de categorie reisverzekering.