Groot aantal autobezitters is oververzekerd met all risk autoverzekering

Er blijken in Nederland miljoenen autobezitters een all risk autoverzekering te hebben terwijl de waarde van de auto niet meer in verhouding staat tot de vaak dure all risk dekking.
Veel autobezitters oververzekerd; vergelijken van autoverzekeringen loont

Veel autobezitters oververzekerd; vergelijken van autoverzekeringen loont

Uit een onderzoek, dat is uitgevoerd door marktonderzoeker GfK, is gebleken dat maar liefst drie miljoen auto’s in Nederland met een all risk dekking als oververzekerd kunnen worden beschouwd. In totaal zijn er ongeveer zeven miljoen auto’s in particuliere handen in Nederland. Het gaan dan ook om miljoenen autobezitters die een dure all risk verzekering hebben afgesloten voor een auto die dat niet meer waard is.

Ruim vijfentwintig procent van de auto’s met een leeftijd boven de tien jaar is nog altijd all risk verzekerd. Voor auto’s met een leeftijd tussen de zes jaar en tien jaar geldt dat er meer dan tweederde een all risk dekking heeft. In totaal wordt er op jaarbasis door de automobilisten een bedrag van 553 miljoen euro liggen gelaten door de duurste variant van de autoverzekering.

Voor auto’s met een leeftijd boven de vier jaar wordt door de Consumentenbond aangeraden om een autoverzekering met beperkt casco dekking af te sluiten en voor auto’s met een leeftijd van boven de acht jaar wordt over het algemeen volstaan met een dekking voor de wettelijke aansprakelijkheid.

De Consumentenbond raadt autobezitters dan ook aan om op periodieke wijze de autoverzekering onder de loep te nemen en te beoordelen of het afsluiten van een autoverzekering met een minder uitgebreide dekking verstandig is.

Gepubliceerd op 25 september 2013 om 10:25 uur in de categorie autoverzekering.