Inboedel in schuren slecht beveiligd

De inboedel in schuren wordt slecht beveiligd. Dat blijkt uit onderzoek van de stichting Nationale Inbraakpreventie Weken. Nederlanders geven de beveiliging van hun bergruimtes een krappe zes.
De beveiling van schuren schiet nog tekort, terwijl de waarde van inboedel in berging aanzienlijk is.

De beveiling van schuren schiet nog tekort, terwijl de waarde van inboedel in berging aanzienlijk is.

Ondanks de flink hoge gemiddelde waarde van de inboedel die een Nederlander opbergt in de schuur, geeft vier op de tien toe dat deze slecht beveiligd is. Gemiddeld beoordelen zij de beveiliging van bergruimte met een krappe zes (5,8). Dit in tegenstelling tot de beveiliging van hun huis welke beoordeeld wordt met een gemiddelde van 7,2. Dat is allemaal te lezen in een rapport van de Stichting Nationale Inbraakpreventie Weken (NIPW).

Ondergeschoven kindje

De voorzitter van de NIPW Coen Staal spreekt dan ook van een ondergeschoven kindje: “Mensen denken vaak dat de ruimte goed is afgesloten, maar vaak is het slot van dusdanige kwaliteit dat kwaadwillende het binnen een minuutje openbreken.” Staal roept op de inmiddels genomen beveiligingsmaatregelen voor woningen ook door te voeren voor bergruimtes. Door dezelfde sloten, anti-inbraakstrips etc. toe te passen op schuren wordt een hoop ellende bespaart.

Inboedelverzekering en schuur

Iedere inboedelverzekering biedt een andere dekking als het gaat om gestolen goederen uit en berging of schuur. Vaak moet er in ieder geval sprake zijn van braakschade. In jouw polisvoorwaarden lees je of inbraak in een schuur verzekerd is of niet. Vind je dit belangrijk en dekt jouw verzekering dit niet? Houd je inboedelverzekering dan eens tegen het licht!

Gepubliceerd op 4 september 2017 om 9:00 uur in de categorie inboedelverzekering.