Kans op waterschade onderschat

Uit onderzoek van Blauw Research in opdracht van verzekeraar ASR, is gebleken dat Nederlanders massaal de kans op waterschade aan de woning onderschatten. Ondanks dat de meeste schade aan huizen voortkomt uit water neemt slechts een vijfde deel van de bevolking preventieve maatregelen. Dit terwijl niet alle waterschades door de verzekeraar worden gedekt!
Kans op waterschade wordt door velen onderschat

Kans op waterschade wordt door velen onderschat

Schadepreventie
Schadepreventie staat bij velen hoog in het vaandel. Toch blijkt uit onderzoek dat de acties die ondernomen worden om schade aan het woonhuis te voorkomen zich veelal beperken tot inbraak, diefstal en brand. Slechts 20% van alle ondervraagden heeft aangegeven ook maatregelen te treffen tegen waterschade.

In de beleving van de deelnemers van het onderzoek komt waterschade aan de woning dan ook niet of nauwelijks voor. Desondanks geeft een kwart aan ooit zelf te maken hebben gehad met een vorm van waterschade aan het huis. De cijfers van verzekeraar ASR bevestigen dan ook dat het aantal waterschades aan woningen blijft toenemen.

Dekking verzekering bij waterschade
Waterschades worden gedekt onder de inboedel- en/of opstalverzekering (woonhuisverzekering). Niet alle schades ontstaan door water door de verzekering vergoedt. Om teleurstellingen te voorkomen raden wij daarom aan om alle polisvoorwaarden vooraf goed te lezen. Je kan ook zelf eenvoudige maatregelen treffen om waterschade te voorkomen. Maak regelmatig de dakgoot schoon en ontkalk de vaatwasser en/of wasmachine.

Gepubliceerd op 15 september 2016 om 15:00 uur.