Keuze herstel ruitschade beperkt bij autoverzekering

Automobilisten die met ruitschade aan de auto geconfronteerd worden, doen er goed aan eerst de polisvoorwaarden van de autoverzekering eens na te kijken. De keuze voor het herstellen van ruitschade bij een willekeurig herstelbedrijf wordt namelijk vaak beperkt door de verzekeraar.
Let goed op de polisvoorwaarden bij herstel ruitschade

Let goed op de polisvoorwaarden bij herstel ruitschade

Ruitschade die hersteld wordt bij een willekeurig garage- of herstelbedrijf komt niet altijd voor een volledige of gedeeltelijke vergoeding in aanmerking. De kans is dan aanwezig, dat de kosten geheel of gedeeltelijk voor eigen rekening van de verzekerde komen en dat een declaratie bij de verzekeraar wordt afgewezen.

De verzekeraars die op basis van de autoverzekering een volledige vergoeding bieden, als de schade hersteld is bij een willekeurig schadebedrijf, is op één hand te tellen. Een groter deel van de verzekeraars verstrekt wel een vergoeding, maar houdt daarbij rekening met een eigen risico als de reparatie is uitgevoerd door een herstelbedrijf, waar de verzekeraar geen overeenkomst mee heeft.

Het grootste deel van de verzekeraars verstrekt geen enkele vergoeding als de ruitschade is hersteld door een ander bedrijf dan waarmee een overeenkomst is gesloten. Indien een automobilist geconfronteerd wordt met ruitschade en het glas dient gerepareerd of zelfs vervangen te worden, dan is het verstandig om de polisvoorwaarden na te kijken.

In de polisvoorwaarden van de autoverzekering staat vermeld welke regels er gelden met betrekking tot de keuzevrijheid voor het herstelbedrijf en wat voor vergoeding er in voorkomende situaties wordt verstrekt. De informatie over herstelwerkzaamheden en vergoeding kan eveneens op de website van verzekeraars worden gevonden.

Gepubliceerd op 6 september 2013 om 11:09 uur in de categorie autoverzekering.