Klacht melden bij Kifid sneller door online klachtenloket

Het klachteninstituut Kifid heeft het nieuwe online klachtenloket ‘Mijn Kifid’ geopend. Klachten indienen over bijvoorbeeld verzekeraars gaat op die manier een stuk sneller, makkelijker en efficiënter. Op termijn wil Kifid alle klachten volledig online afhandelen.
Kifid opent online klachtenloket voor consumenten

Kifid opent online klachtenloket voor consumenten

Consumenten kunnen met klachten over verzekeraars, banken en andere financieel dienstverleners nu ook terecht bij ‘Mijn Kifid’. Het klachteninstituut heeft dit online klachtenloket geopend om het voor consumenten laagdrempeliger te maken hun beklag te doen. Consumenten kunnen zelf een persoonlijk account aanmaken op de website van Kifid. Vervolgens kan een geschil met de verzekeraar of andere financieel dienstverlener worden gemeld via een online klachtenformulier.

Klachten indienen gaat met ‘Mijn Kifid’ een stuk sneller, makkelijker en efficiënter. De gewenste informatie komt op het juiste moment bij de juiste persoon. Daarnaast kunnen consumenten snel en eenvoudig online aanvullend dossierstukken indienen. Consumenten kunnen vervolgens de verdere behandeling van hun klacht in ‘Mijn Kifid’ volgen. Het klachteninstituut informeert hun namelijk tijdens de behandeling van de klacht automatisch over de status en wijzigingen. Met het nieuwe klachtenloket is Kifid één van de eerste Europese klachteninstituten die de klachten online verwerkt. Het Kifid wil op termijn alle klachten volledig online afhandelen.

Kifid meldt verder dat de website ook verbeterd is. Eén van de verbeteringen is dat consumenten met een sneltest zelf kunnen bekijken of hun klacht bij Kifid behandelbaar is. Consumenten kunnen namelijk pas terecht bij het Kifid als blijkt dat zij het geschil niet samen met hun financieel dienstverlener kunnen oplossen. Het klachteninstituut vindt het dan ook uitermate belangrijk dat consumenten eerst in gesprek gaan met hun financieel dienstverlener om tot een bevredigende oplossing te komen. Op de website van Kifid staat een leidraad voor het schrijven en een klachtenbrief aan hun verzekeraar, bank of andere financieel dienstverlener.

Via de post kunnen consumenten ook nog altijd hun klachten indienen bij het Kifid. Maar dit heeft voor hen niet meer de voorkeur. Het klachteninstituut scant het klachtenformulier en alle documenten dan zelf. Zij blijft dan per post communiceren met consumenten. Het online klachtenloket ‘Mijn Kifid’ is dan ook veel sneller en efficiënter, zowel voor consumenten als voor Kifid.

Lees ook:

Gepubliceerd op 8 juli 2015 om 13:55 uur.