Meeste schadeclaims op reisverzekering: koptelefoon in opmars

De zomer is inmiddels voor velen ten einde gekomen, dat betekent dat verzekeraars de schade weer kunnen opmaken. De Europeesche Verzekeringen heeft ook dit jaar weer een top 10 samengesteld van meest geclaimde artikelen tijdens de zomervakantie. Er zijn dit jaar opvallend veel claims ingediend van gestolen of beschadigde koptelefoons.
Opvallend meer koptelefoons geclaimd op reisverzekering tijdens zomervakantie

Opvallend meer koptelefoons geclaimd op reisverzekering tijdens zomervakantie

Verzekeraar Europeesche Verzekeringen ziet dit jaar ook weer een stijging van het aantal beschadigde of gestolen smartphones. Daarbij komt de iPhone op de eerste plaats. Net als eerdere jaren, heeft de Europeesche ook dit jaar weer een ‘Top 10 schadeclaims’ samengesteld. In de top 10 van meest geclaimde artikelen op de reisverzekering staan voor het eerst ook koptelefoons. De lijst wordt nog altijd aangevoerd door smartphones (19%) en tablets (16%). Daarnaast zag de verzekeraar door de financiële crisis in Griekenland een toename van claims op de Allrisk annuleringsverzekering.

Smartphone en tablet meest geclaimd

Ook dit jaar zag Europeesche Verzekeringen het aantal claims voor beschadigde of gestolen smartphones weer verder toenemen. Steeds vaker gebruiken vakantiegangers hun smartphone of tablet op de vakantiebestemming. De verbeterde wifi-faciliteiten op de bestemming zorgen er voor dat tablet en smarpthone vaker worden meegenomen op vakantie. De Europeesche zag het aantal schademeldingen op tablets dit jaar ook toenemen.

Europeesche Verzekeringen - Top 10 Bagageclaims zomer 2015
Bron: Europeesche Verzekeringen

Koptelefoon in opmars

Steeds vaker worden oordopjes ingeruild voor koptelefoons. Deze trend leidt daarom ook tot een toename van het aantal schadegevallen met een koptelefoon. Dit jaar staat de koptelefoon voor het eerst in de top 10 bagageschade. Koptelefoons zijn vaak duurder dan oordopjes en daarom ook gevoeliger voor diefstal. Ook beschadigen ze sneller als ze vallen, zo meldt de Europeesche. Vier procent van alle claims bij de verzekeraar gaan om koptelefoons. Univé Verzekeringen liet ook weten een toename van het aantal geclaimde koptelefoons te signaleren.

Crisis Griekenland

De financiële situatie in Griekenland heeft er tevens voor gezorgd dat veel vakantiegangers hun reis, naar het normaal zo populaire vakantieland, hebben geannuleerd. Het dreigende tekort aan betaalmogelijkheden, deed vakantiegangers uitwijken naar andere bestemmingen. Klanten met een Allrisk Annuleringsverzekering van de Europeesche konden om deze reden annuleren. De verzekeraar verhoogde ook tijdelijk het verzekerde bedrag van contant geld. Reizigers die wel naar Griekenland gingen werden namelijk door de ANVR geadviseerd extra contant geld mee te nemen. Europeesche Verzekeringen zag echter geen toename van het aantal diefstalclaims betreft contant geld.

Gepubliceerd op 14 september 2015 om 15:49 uur in de categorie reisverzekering.