Nationale Nederlanden rond overname Delta Lloyd af

Delta Lloyd is een half jaar na het eerste overnamebod nu definitief een onderdeel van de NN Group. Afgelopen woensdag werd de overname afgerond.
Delta Lloyd is definitief onderdeel NN Group

Delta Lloyd is definitief onderdeel NN Group

De Europese Commissie zag geen mededingingsrechtelijk bezwaar tegen de transactie en ook de Europese Centrale Bank (ECB), De Nederlandsche Bank (DNB) en de Belgische Nationale Bank hebben een verklaring van geen bezwaar afgegeven. Hiermee is de overname van Delta Lloyd door NN afgerond. De NN Group is nu in het bezit van bijna 80 procent van de aandelen.

Eind december ging verzekeraar Delta Lloyd al akkoord met een bod van 5,40 per aandeel. Nationale Nederlanden (NN) heeft hierdoor 2,5 miljard euro betaalt voor de overname van de verzekeraar.

Grootste verzekeringsconcern Nederlandse markt

Door de overname van Delta Lloyd beschikt de NN Group over een marktaandeel van 25%, zorgverzekeringen niet meegerekend. Hierdoor zijn zij veruit het grootste verzekeringsconcern van het land. In de loop van het jaar zal Delta Lloyd steeds meer worden ingelijfd door NN. De verzekeraars verwacht dan ook dat de strategie voor de toekomst in de loop van het jaar bekend zal worden. Wel is al zeker dat de naam Delta Lloyd zal gaan verdwijnen.

Gepubliceerd op 13 april 2017 om 9:00 uur.