NZa: Zorgverzekeraars onvoldoende transparant

Om het nieuwe overstapseizoen voor zorgverzekeringen goed in te gaan heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) een actieplan ontwikkeld. Consumenten moeten namelijk op een transparante manier inzicht hebben in wat je betaalt voor een zorgverzekering en waarvoor je dan verzekerd bent. Volgens de zorgautoriteit zijn zorgverzekeraars lang niet altijd even transparant en duidelijk hierover.
NZa start actieplan voor nieuwe overstapseizoen zorgverzekeringen

NZa start actieplan voor nieuwe overstapseizoen zorgverzekeringen

Consumenten zouden bij de keuze van een nieuwe zorgverzekering beter moeten worden geïnformeerd over de kosten en voorwaarden. Volgens de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) is voor veel consumenten informatie nog niet altijd duidelijk en moeten zij soms onverwachts bijbetalen voor zorg. De informatievoorziening die zorgverzekeraars bieden moet daarom ook transparanter en duidelijker zijn. Consumenten kunnen namelijk pas op een goede manier een zorgverzekering vergelijken wanneer het polisaanbod transparanter is en informatie over vergoedingen helder zijn. De zorgautoriteit heeft daarom een actieplan opgesteld om het overstappen van zorgverzekering voor 2017 makkelijker te maken.

Polisjungle
Binnen de verzekeringsmarkt voor zorgverzekeringen wordt er niet voor niets wel eens gesproken over een ‘polisjungle’. Er zijn namelijk tal van zorgverzekeraars die weer onderdeel uitmaken van een bepaald concern, zoals bijvoorbeeld VGZ, Achmea, CZ en Menzis. Deze zorgverzekeraars bieden allerlei zorgverzekeringen aan die in sommige gevallen gelijk zijn, maar aangeboden worden onder een andere naam. De verzekeringen zijn dan qua voorwaarden vrijwel gelijk, maar de premie kan verschillen. De consument weet daarom vaak niet alle verschillen omdat polissen sterk op elkaar lijken. Toch kunnen de verschillen qua vergoedingen en dekking behoorlijk uiteenlopen. NZa wil daarom zorgverzekeraars verplichten duidelijkheid te bieden in de polisjungle.

Actieplan
Om het voor consumenten makkelijker te maken om zorgverzekeringen te vergelijken heeft de zorgautoriteit een actieplan ontwikkeld. Zorgverzekeraars worden verplicht om op hun website een overzicht te plaatsen van polissen die sterk op elkaar lijken. Ook moet bepaalde informatie over het polisaanbod en de contractering van ziekenhuizen en andere zorgaanbieders duidelijker worden. Het doel van het plan is dat consumenten per zorgverzekering goed kunnen zien wat wel en niet vergoed wordt. Ook bijvoorbeeld wanneer een zorgaanbieder geen contract heeft met de verzekeraar. Veel zorgverzekeraars zijn hier namelijk onduidelijk over, wat kan leiden tot onverwachte kosten. Dit najaar bekijkt NZa of de verzekeraars helder zijn en volgen er waar nodig meer acties.

Overstappanel
De NZa lanceert ook een overstappanel. Een loket waar burgers hun ideeën en ervaringen kunnen delen met betrekking tot het overstapproces. Daarnaast wordt er via het loket hulp geboden bij vragen. NZa signaleert nu bijvoorbeeld vragen van burgers over het onverwachts bijbetalen voor zorg waarvan werd gedacht dat deze volledig vergoed zou worden. Er is dan ook vaak onduidelijkheid over wat een restitutiepolis, naturapolis, combinatiepolis of budgetpolis vergoeden. Hierop heeft de NZa de regels aangepast over wat precies een naturapolis of restitutiepolis mag heten. Verder zal de zorgautoriteit nauwlettend in de gaten houden hoe het zit met de informatieverstrekking op de website en via de telefonische klantenservice van zorgverzekeraars.

Gepubliceerd op 25 juli 2016 om 12:47 uur in de categorie zorgverzekering.