Combinatiepolis

Bij een combinatiepolis wordt sommige zorg vergoedt in natura en andere zorg op basis van restitutie. Een aantal zorgverzekeraars biedt de mogelijkheid van een gecombineerde natura- en restitutiepolis aan.

Naturapolis
Een naturapolis vergoedt jouw zorg in natura. Dat wil zeggen dat je met jouw zorgvraag kan aankloppen bij een zorgverlener die afspraken heeft gemaakt met jouw verzekeraar. Kies je voor niet-gecontracteerde zorg, dan kan het zijn dat een deel van de nota voor jouw eigen rekening zal zijn.

Restitutiepolis
Een restitutiepolis geeft jou de volledige vrijheid in de keuze van een zorgverlener. Soms dien je de rekening voor te schieten, maar deze kan je vervolgens declareren bij je zorgverzekering. Je bent dus niet afhankelijk van contractuele afspraken die jouw verzekeraar heeft gemaakt.

Lees ook: Wat is het verschil tussen restitutie en natura bij de zorgverzekering?

Combinatiepolis
Bij een combinatiepolis wordt sommige zorg dus op basis van natura en sommige zorg op basis van restitutie vergoedt. De verhouding tussen de vergoedingen in natura en restitutie kan je terugvinden in de polisvoorwaarden van je zorgverzekering

Begrip over de zorgverzekering omschreven in september 2016. Laatst gewijzigd op 26 september 2016.