De pechhulp-thuis-verzekering: onzinverzekering nummer 2

Iedereen is wel bekend met de pechhulpverzekering. Eigenlijk een onzinnige verzekering wanneer je al mobiliteitsgarantie van de dealer hebt of lidmaatschap van de ANWB of RouteMobiel. Nog extremer is de pechhulp thuisverzekering: je bent dan verzekerd voor technische problemen in huis.
Pechhulp thuisverzekering: dekking tot maximaal 100 euro aan materiaalkosten, rest voor eigen rekening

Pechhulp thuisverzekering: dekking tot maximaal 100 euro aan materiaalkosten, rest voor eigen rekening

Deze keer werpen we een kritische blik op de pechhulpverzekering en dan met name de pechhulp thuisverzekering. Beide verzekeringen werden door de Consumentenbond onderstreept als onzinnig. Allereerst de pechhulpverzekering; eigenlijk onzinnig als je mobiliteitsgarantie hebt van de dealer of een lidmaatschap bij de ANWB of RouteMobiel. Maar je kunt bij Centraal Beheer Achmea ook verzekeren voor technische problemen thuis. Voor ongeveer 100 euro per jaar ben je verzekerd wanneer het toilet verstopt is of als de verwarmingsketel het niet meer doet.

Maximaal 100 euro materiaalkosten
Je vraagt jezelf nu vast af; ‘Wat is er zo onzinnig aan de pechhulp thuisverzekering?’. Een blik op de polisvoorwaarden van de Pechhulp thuisverzekering van Centraal Beheer maakt een hoop duidelijk. Je betaalt 100 euro per jaar voor een verzekering waarbij je, als er écht iets aan de hand is, alsnog zelf kan betalen. De verzekeraar stuurt iemand langs en betaalt de voorrijkosten en materialen die worden gebruikt. Klinkt op zich goed! Maar de verzekering keert een maximum van 100 euro uit voor materiaalkosten; als het toilet verstopt is of de verwarmingsketel kapot dan betaal je de kosten dus alsnog zelf.

Dweilen met de kraan open?
Daarnaast is er alleen dekking wanneer een reparatie is uitgevoerd door een geselecteerde vakman die Centraal Beheer aanstelt. Heb je een lekkage in je badkamer dan neemt het herstelbedrijf binnen 2 uur contact met je op. Inmiddels is het water al via de trap naar beneden gelopen, en dat voor 100 euro maximale materiaaldekking. In sommige situaties wordt niks betaald, zoals bij een kapotte waterleiding buiten de woning of bij een storing door onvoldoende onderhoud.

Er is dus wel degelijk sprake van een onzinverzekering aangezien je voor 100 euro aan materiaal wel erg weinig kan doen. Dit artikel is gebaseerd op een eerder onderzoek van de Consumentenbond naar ‘De top-10 Zinloze verzekeringen’ uit de Consumentengids van maart 2014.

Gepubliceerd op 27 maart 2014 om 11:13 uur.