Rechtshulp bij aardbevingsschade niet altijd gedekt

Inwoners van Noordoost-Groningen hebben als gevolg van aardbevingen door gaswinning, te maken met schade aan hun woonhuis. Deze aardbevingsschade is door de inwoners te claimen op de NAM, maar voor rechtshulp bij het claimen hoeven zij niet altijd te rekenen op de rechtsbijstandverzekering.
Rechtshulp bij aardbevingsschade niet altijd gedekt

Rechtshulp bij aardbevingsschade niet altijd gedekt

Voorzienbare en onvoorzienbare omstandigheden
Uit onderzoek van MoneyView Research is gebleken dat rechtsbijstandverzekeraars allemaal verschillend omgaan met het bieden van rechtshulp bij aardbevingsschade. Alle verzekeraars dekken schade die is ontstaan als gevolg van ‘onvoorziene’ omstandigheden. Schades die je vooraf dus niet ziet aankomen. En dat is nou precies waar de schoen wringt. Het moment waarop rechtsbijstandverzekeraars de aardbevingsrisico’s niet meer als ‘onvoorzien’ zijn gaan zien verschilt per aanbieder.

Uitgesloten van dekking
Voor het uitsluiten van rechtshulp bij aardbevingsschade hanteert verzekeraar Anker bijvoorbeeld de datum van 1 augustus 2006. Bij DAS is dit 16 augustus 2012 en verzekerden bij Univé zijn uitgesloten vanaf 25 januari 2013. Polissen afgesloten na deze data hoeven niet meer te rekenen op rechtshulp. Verzekeraars stellen wel dat zij per geval bekijken of en in hoeverre rechtsbijstand wordt vergoed.

Rechtsbijstandsverzekering afsluiten?
Ben je momenteel op zoek naar een goede rechtsbijstandverzekering én woonachtig in Noordoost-Groningen? Dan is de dekking voor rechtshulp na een aardbeving sowieso uitgesloten van de verzekering.

Gepubliceerd op 21 september 2016 om 10:45 uur in de categorie rechtsbijstandverzekering.