Schadevrije jaren voortaan vermeld op polis autoverzekering

Met ingang van 1 januari 2014 moet het aantal schadevrije jaren voortaan worden vermeld op de polis van de autoverzekering. Voorheen werd alleen de positie op de bonus/malus ladder gemeld, maar daar is nu verandering in gekomen.
Meer duidelijkheid aantal schadevrije jaren bij overstappen autoverzekering

Meer duidelijkheid aantal schadevrije jaren bij overstappen autoverzekering

Verzekeraars moeten sinds 1 januari 2014 op de polis van de autoverzekering het aantal schadevrije jaren vermelden. Op de polis werd eerder vaak alleen melding gemaakt welke positie op de bonus/malus ladder werd bekleed. Dat leidde in het verleden nogal eens tot verwarring bij de verzekerde aangezien de opbouw van de bonus/malus ladder per verzekeraar kan verschillen.

Duidelijkheid bij overstappen autoverzekering

Het niet vermelden van het aantal schadevrije jaren op de polis heeft in het verleden bij het overstappen naar een andere autoverzekering vaak tot onduidelijkheid geleid. De verzekerde kan nu echter bij het aanvragen van een nieuwe verzekering exact aangeven wat het aantal schadevrije jaren is.

Met het opgeven van het juiste aantal schadevrije jaren wordt voorkomen dat de verzekerde bij een nieuwe polis via een andere verzekeraar ineens meer moet betalen. De verzekerde kan de gegevens van het polisblad overnemen en zal niet meer een te hoog aantal of te laag aantal schadevrije jaren opgeven bij het overstappen naar een andere autoverzekering.

Overigens moeten consumenten zich er wel bewust van zijn, dat de no-claimbeschermer niet bij het overstappen wordt overgenomen. Indien er gebruik is gemaakt van de no-claimbeschermer dan is de premie niet omhoog gegaan, maar het aantal schadevrije jaren is wel gedaald. De nieuwe verzekeringsmaatschappij zal in dat geval het werkelijke aantal jaren dat schadevrij gereden is meenemen in de beoordeling voor het vaststellen van de premie van de autoverzekering.

Gepubliceerd op 20 januari 2014 om 15:10 uur in de categorie autoverzekering. Geactualiseerd op 2 juli 2014 om 12:13 uur.