Verloren spullen vaak niet geclaimd

De meeste vakantiegangers gaan verzekerd op reis. Toch blijkt dat velen de verzekering niet aanspreken als ze tijdens de vakantie spullen kwijtraken. Terwijl er vaak wel degelijk dekking is.
Reizigers claimen verloren spullen nauwelijks op reisverzekering

Reizigers claimen verloren spullen nauwelijks op reisverzekering

Verzekeraar Zelf.nl (onderdeel van SNS Reaal) heeft een onderzoek gehouden onder 3500 personen. Uit dat onderzoek blijkt dat tijdens de vakantie verloren eigendommen heel vaak niet geclaimd worden bij de reisverzekering.

Juist dure zonnebrillen en gadgets (denk aan een verloren iPad) worden maar weinig bij de verzekeraar gemeld. Meer praktische spullen, zoals een portemonnee, paspoort of koffer, worden vaker geclaimd.

De redenen om verloren spullen niet te claimen bij de reisverzekering lopen uiteen. Aan de ene kant blijkt dat veel mensen het gewoon vergeten. Of het teveel werk vinden. Aan de andere kant verwachten mensen ook dat ze er toch maar weinig geld voor zullen terugkrijgen.

Zo blijkt het inschatten van de restwaarde van een iPad behoorlijk lastig. Een behoorlijke groep denkt dat de waarde van een iPad van één jaar oud ergens tussen de € 200 en € 300 ligt. In werkelijkheid is de waarde € 376.

De polisvoorwaarden van de reisverzekering zijn bij de meeste mensen niet goed bekend. De overgrote meerderheid van de vakantiegangers (85%) zorgt dat zijn reis verzekerd is. Wat ze met die polis wel en niet kunnen claimen weten velen dan ook nauwelijks.

Gepubliceerd op 2 juli 2013 om 9:00 uur in de categorie reisverzekering.