Via Facebook verzekeren met Kroodle

Het nieuwe merk Kroodle van AEGON maakt het mogelijk om zonder tussenkomst van enige instantie een verzekering af te sluiten via Facebook. Kroodle biedt sinds afgelopen week een inboedel-, opstal- en een aansprakelijkheidsverzekering aan.
AEGON gaat met Kroodle verzekeringen verkopen via Facebook

AEGON gaat met Kroodle verzekeringen verkopen via Facebook

Verzekeraar AEGON gaat met haar nieuwe merk Kroodle als eerste verzekeringen verkopen via Facebook. Wie geen lid is van Facebook, kan zich niet aanmelden bij Kroodle. Het nieuwe merk van AEGON is eenvoudig en goedkoop bedoeld, maar is er dus niet voor iedereen. Sinds deze week is het mogelijk bij Kroodle een  inboedel-, opstal- en een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Later zullen waarschijnlijk een backpackers- en scooterpolis volgen.

Klanten van Kroodle kunnen via het sociale netwerk meer ‘vrienden’ aanmelden als polishouder en ontvangen hiervoor een bonus. Opmerkelijk is dat een handtekening niet vereist is om de verzekering af te sluiten, zo is het vooraf onduidelijk of iemand oud genoeg is om de polis te ondertekenen. „Maar dat geldt voor alle online verzekeringen”, aldus een medewerker van Kroodle. „Volgens de voorwaarden moet je een zekere leeftijd hebben. Er is geen controle vooraf, binnen twee dagen verifiëren we of mensen oud genoeg zijn.”

Met dit nieuwe merk mikt AEGON op een nieuwe generatie klanten die online hun verzekering willen afsluiten. Eerder was al te lezen op Verzekeringen.com dat het online sluiten van verzekeringen populair is. Voorlopig krijgt Facebook, voor zover bekend, nog geen beloning per verkochte polis. De website van Kroodle werd gisteren gelanceerd. 

Gepubliceerd op 20 maart 2013 om 11:32 uur.