Waakhond onderzoekt uitvaartverzekeringen

Bij de AFM zijn veel klachten binnengekomen over adviseurs van uitvaartverzekeringen. Het lijkt er sterk op dat een aantal advieskantoren het niet zo nauw neemt met de regels. Enkele daarvan worden nu nader onderzocht, twee zelfs met naam genoemd.
AFM gaat uitvaartadviezen onderzoeken

AFM gaat uitvaartadviezen onderzoeken

Enige tijd geleden zwengelde de Consumentenbond het onderwerp uitvaartverzekeringen al aan. Daarbij draaide het voornamelijk om de manier waarop uitvaartverzekeraars zelf omgaan met het provisieverbod.

Bij de AFM gaat het nu juist om de adviseurs die uitvaartverzekeringen verkopen namens verzekeraars. Consumenten met bestaande polissen blijken benaderd te worden met een verhaal waardoor het lijkt alsof de beller bij de huidige verzekeraar werkt. Uiteindelijk blijkt dat niet zo te zijn. Het gaat om een advieskantoor dat aanstuurt op het oversluiten van de verzekering naar een andere polis. Met natuurlijk een gepeperde rekening voor het advies.

De financiële waakhond noemt zelfs alvast twee kantoren bij naam: MoRe Financieel Advies BV en Unique Verzekeringen BV. Over deze kantoren waren erg veel klachten ontvangen.

Ook vraagt de AFM aan het Nederlandse publiek om eventuele ervaringen met uitvaartadviezen te laten weten.

Gepubliceerd op 14 juni 2013 om 10:10 uur in de categorie uitvaartverzekering.