WA-plus autoverzekering

Bij het afsluiten van een autoverzekering kan er worden gekozen uit drie dekkingen: WA-, WA-plus en de Allrisk-dekking. De WA-plus dekking is de op één na meest uitgebreide autoverzekering.

De WA-plus autoverzekering (ook wel WA+ Beperkt Casco genoemd) is een uitbreiding op de WA-autoverzekering. De WA-autoverzekering is voor iedereen verplicht, maar met een WA-plus autoverzekering is men beter verzekerd. Naast schade die men zelf aanricht (WA-dekking), krijgt men ook schade waar men zelf geen invloed op heeft vergoed. Denk daarbij aan schade als gevolg van brand, diefstal of storm.

De autoverzekering met WA-plus dekking wordt vaak afgesloten bij auto’s van vier tot acht jaar oud. Bij auto’s ouder dan acht jaar wordt er vaak gekozen voor een WA-autoverzekering en voor auto’s jonger dan vier jaar een Allrisk autoverzekering. Bij een hoge bonus-malus korting kan het interessant zijn om ook bij oudere auto’s de beperkt cascodekking toe te passen. Bij WA-plus schades is meestal een eigen risico van toepassing.

Meer weten over de verschillende dekkingen? Bekijk dan onze pagina over de autoverzekering.

Begrip over de autoverzekering omschreven in oktober 2014. Laatst gewijzigd op 21 oktober 2014.