Mijn auto krijgt een carwrap, is dit automatisch meeverzekerd?

De carwrap valt onder accessoires. Indien je een autoverzekering hebt met accessoire dekking, dan is carwrapping automatisch meeverzekerd. Je moet wel even de RDW en je verzekeringsmaatschappij op de hoogte stellen van de nieuwe kleur.

Carwarpping wordt steeds populairder. Wanneer je kiest om je auto te voorzien van een carwrap wordt er een folie over de lak van je auto geplaatst. Hiermee krijgt het voertuig een compleet ander uiterlijk. Een andere kleur is vrijwel nooit van invloed op de premie van je autoverzekering. Wel is het verstandig om deze verandering door te geven aan het RDW en je verzekeraar. De kleur van de auto staat immers ook vermeld op het kentekenbewijs.

Een carwrap mee laten verzekeren op de WA-verzekering is niet mogelijk. Bij een WA-verzekering is alleen schade aan derde gedekt. Heb je een WA-beperkt casco of een Allriskverzekering, dan is een carwrap meestal wel meeverzekerd. Een carwrap valt namelijk onder de accessoires. Heb je geen accessoire dekking bij je autoverzekering? Dan weet je verzekeraar vaak wel een andere manier om de carwrap toch mee te verzekeren.

Vraag over autoverzekering met betrekking tot dekkingen beantwoord in oktober 2016. Laatst gewijzigd op 3 oktober 2016.