Autosleutel kwijt… Wat vergoedt je autoverzekering?

Een autosleutel kwijtraken kan iedereen overkomen. Erg vervelend en een nieuwe bij laten maken is niet zomaar gedaan. Maar hoe zit het met je autoverzekering als je een autosleutel kwijt bent?
Autosleutel kwijt… Wat vergoedt je autoverzekering?

Autosleutel kwijt… Wat vergoedt je autoverzekering?

Ai! Je komt tot de ontdekking dat je autosleutel kwijt is. Net op het punt dat je klaar was om te vertrekken. Erg vervelend, maar wat nu? Een autosleutel bij laten maken is niet zomaar gebeurd. Met alle nieuwe technologische ontwikkelingen duurt het vaak wat langer en kan het zomaar flink wat geld kosten. Bovendien kan het alleen als je de reservesleutel nog hebt.

Autosleutel verloren

Wanneer je een autosleutel bent verloren, zou het fijn zijn wanneer een verzekeraar de kosten van een nieuwe vergoedt. Helaas biedt niet iedere verzekeraar deze mogelijkheid aan. Ook maak je alleen kans op een vergoeding als je beschikt over een WA (beperkt) cascoverzekering. Lees daarom vooraf goed je polisvoorwaarden door!

Het vervangen van een autosleutel gaat ook ten koste van je schadevrije jaren en bovendien kan een autoverzekeraar je een eigen risico laten betalen. Vraag je dus altijd vooraf af of je niet beter zelf de kosten voor een nieuwe sleutel kan betalen.

Autosleutel gestolen

Nog vervelender is het wanneer je tot de ontdekking komt dat je autosleutel is gestolen. Belangrijk is dat je hier altijd aangifte van doet bij de politie. Na de aangifte meldt je de diefstal ook bij je verzekeraar. Meestal zij autoverzekeraars schappelijker in het geval van diefstal en kan je rekenen op een vergoeding van maximaal 500 euro. Desondanks kan dit per verzekeraar verschillen en daarom adviseren wij je altijd je polisvoorwaarden goed door te lezen. Het is ook per verzekeraar verschillend of dit ten koste gaat van je autoverzekering. Zorg dat je tijdig alles laat vervangen, doe je dat niet, dan kan het zijn dat je niet meer verzekerd bent.

Goed verzekerd op pad!

Ben jij iemand die dit weleens zou kunnen overkomen? Controleer dan de polisvoorwaarden van jouw autoverzekering goed. Het is wel zo prettig wanneer dit vooraf geregeld is zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Twijfel je of je huidige verzekering nog wel bij je past? Vergelijk dan eens autoverzekeringen op Verzekeringen.com.

Vraag over autoverzekering met betrekking tot dekkingen beantwoord in september 2017. Laatst gewijzigd op 27 september 2017.