Is een schade-inzittendenverzekering verplicht?

De schade-inzittendenverzekering is een aanvullende verzekering die je kunt afsluiten bij je autoverzekering. Deze aanvullende verzekering kun je eventueel extra afsluiten bij je autoverzekering.

Een schade-inzittendenverzekering is een aanvullende verzekering die je kunt afsluiten bij je autoverzekering. Niet alle aanvullende verzekeringen zijn even hard nodig, je kunt dus zelf beslissen of je deze verzekering afsluit. De schade-inzittendenverzekering keert de werkelijk geleden schade uit bij een ongeval. In sommige gevallen kun je de schade ook verhalen op de WA-verzekering van de bestuurder of op die van de tegenpartij. De zorgverzekering dekt vervolgens de medische kosten.

In een aantal situaties kan een schade-inzittendenverzekering erg nuttig zijn, bijvoorbeeld als je als bestuurder zelf het ongeluk hebt veroorzaakt, dan kan je voor een groot deel de schade niet verhalen. Dat kan wel met de schade-inzittendenverzekering. Ook wordt met de schade-inzittendenverzekering de schade sneller afgehandeld en wordt er sneller uitgekeerd. De verzekeraar kijkt niet naar wie er schuldig is. Er is bepaald dat de inzittendenverzekeraar de schade behandelt, de autoverzekeraar van de tegenpartij komt daarna. Met deze aanvullende autoverzekering ben je verzekerd bij letsel, zijn de inzittenden (passagiers) verzekerd bij een ongeluk en zijn ook jouw waardevolle spullen verzekerd.

Lees ook:
Wat wordt er verzekerd met een schade-inzittendenverzekering?

Vraag over autoverzekering met betrekking tot dekkingen beantwoord in augustus 2014. Laatst gewijzigd op 21 augustus 2014.