Spullen gestolen uit auto: autoverzekering of inboedelverzekering?

Er is ingebroken in mijn auto en er zijn spullen gestolen. Kan ik deze schade claimen op mijn autoverzekering of op mijn inboedelverzekering?

Spullen die zijn gestolen uit je auto kan je, afhankelijk van de polisvoorwaarden, in de meeste gevallen claimen op je inboedelverzekering. De spullen die je claimt moeten wel onder de inboedel vallen. Een autoradio behoort niet tot de inboedel en valt daarom weer onder je autoverzekering. Of deze dan vergoed wordt is afhankelijk van het soort autoverzekering.

Het is aan te raden om de polisvoorwaarden van je inboedelverzekering goed door te lezen. Vaak is namelijk de dekking beperkt. Om in aanmerking te komen hanteren verzekeraars vaak ook aanvullende voorwaarden. Zo moet je auto tijdens de inbraak wel op slot zijn geweest en mogen de spullen niet in het zicht hebben gelegen.

Schade aan auto bij inbraak

Wanneer er schade aan de auto is ontstaan bij een inbraak, bijvoorbeeld een kapotte ruit, valt deze schade onder de autoverzekering. Heb je alleen een WA-verzekering dan vergoed de verzekeraar niets.

Benieuwd hoe het zit met gestolen spullen uit een leaseauto? Lees dan hier verder.

Vraag over autoverzekering met betrekking tot schade beantwoord in april 2017. Laatst gewijzigd op 26 april 2017.