Wanneer overstappen van autoverzekering?

Wanneer een andere autoverzekeraar een lagere premie biedt of de voorwaarden niet meer passen bij jouw auto, dan is het wellicht interessant om over te stappen.

Overstappen van autoverzekering kan jaarlijks veel geld besparen. Wie slim is, bekijkt ieder jaar de premie van zijn huidige autoverzekering en vergelijkt deze met andere autoverzekeringen. Op Verzekeringen.com kun je bijvoorbeeld heel eenvoudig zelf een autoverzekering vergelijken. Kijk bij het vergelijken van autoverzekeringen niet alleen naar de premie, maar ook de polisvoorwaarden en dekking. In een aantal situaties zal je zien dat het wisselen van autoverzekering zeker de moeite waard kan zijn.

Bij een verhoging van de premie of bij de aanschaf van een nieuwe auto is wisselen van autoverzekering een goede keus. Raadzaam is om te kijken hoeveel premie andere autoverzekeraars vragen voor een gelijkwaardige autoverzekering. Ook is het aan te raden om autoverzekeringen te vergelijken wanneer de contractperiode voor de huidige verzekering bijna verloopt. Misschien is een andere autoverzekering na de contractperiode wel voordeliger.

Doorgaans kan een autoverzekering voor een jaar worden afgesloten en na dat jaar kan de polis maandelijks worden beëindigd. Een aantal autoverzekeringen kunnen dagelijks worden opgezegd. Er kan dan dus zelf beslist worden wanneer de polis wordt beëindigt en overgestapt wordt naar een andere autoverzekering. Wil je weten wanneer je de autoverzekering kan opzeggen, kijk dan in de polis. In de polis vind je ook de vervaldatum.

Tip: vergelijk autoverzekeringen om te bepalen welke verzekering het voordeligst is en past bij jouw huidige situatie en auto.

Vraag over autoverzekering met betrekking tot algemeen beantwoord in november 2014. Laatst gewijzigd op 6 januari 2016.