Wat is een volledige casco-autoverzekering?

Bij het afsluiten van een autoverzekering is het belangrijk naar een aantal zaken te kijken. Wil je ervoor kiezen om zoveel mogelijk risico’s uit te sluiten, is het aan te raden een volledige cascoverzekering te kiezen.
Een volledig casco verzekering (allrisk) is de meest uitgebreide autoverzekering

Een volledig casco verzekering (allrisk) is de meest uitgebreide autoverzekering

Allereerst is er het gegeven dat je door de Nederlandse wet verplicht wordt ten minste een WA-verzekering op je auto te hebben. Daarnaast is het goed je te bedenken wat je zelf belangrijk vindt. Bij het afsluiten van de autoverzekering is het dan ook verstandig goed te kijken naar de dekking van de autoverzekering. Wanneer je zoveel mogelijk risico's wilt uitsluiten, is het aan te raden een volledige cascoverzekering te kiezen.

Volledig Casco

Een W.A. + Volledig Casco verzekering wordt ook wel een all risk autoverzekering genoemd. Een all risk autoverzekering dekt de schade die door je eigen schuld aan je auto ontstaat. De schade die jij of iemand anders die achter het stuur van je auto zit, aan de auto van anderen toebrengt wordt gedekt met de wettelijk verplichte WA deel van de verzekering. Een all risk autoverzekering voorkomt dus dat je zelf voor de kosten opdraait in het geval van schade aan je auto.

Voor het afsluiten van een W.A. + Volledig Casco verzekering is het verstandig te kijken naar de leeftijd van de auto en het aantal kilometers op de teller. Over het algemeen wordt aangeraden voor een all risk dekking te gaan bij een auto jonger dan vijf jaar. Bij het vergelijken van autoverzekeringen op Verzekeringen.com wordt op basis van de leeftijd van de auto een vrijblijvend advies gegeven voor de dekking.

Dekking

Bij een W.A. + Cascoverzekering wordt de volgende schade aan uw auto gedekt: schade aan derden veroorzaakt door de eigenaar/bestuurder van de auto, brand, diefstal, storm en ruitbreuk. Botsingen, omslaan, slippen en van de weg raken worden eveneens gedekt met een W.A. + Cascoverzekering. De casco-autoverzekering heeft de meest uitgebreide dekking. Voor deze autoverzekering betaal je dan ook meer premie.

Vraag over autoverzekering met betrekking tot dekkingen beantwoord in augustus 2014. Laatst gewijzigd op 22 februari 2017.