Minder kans op pechgevallen met SlimOpWeg-dongel van Interpolis

Verzekeraar Interpolis introduceert een dongel waarmee pech aan je auto kan worden voorkomen. Het apparaatje stimuleert bovendien ook een veilige en kostenbesparende rijstijl.
Interpolis wil aantal pechgevallen terug dringen door middel van een SlimOpWeg-dongel

Interpolis wil aantal pechgevallen terug dringen door middel van een SlimOpWeg-dongel

SlimOpWeg maakt onderdeel uit van een meerjarig autoprogramma. Interpolis heeft hiermee als doel de verkeersveiligheid in Nederland te vergroten. In dat kader lanceerde de Achmea-dochter vorig jaar als de AutoModus app waarmee zij het gebruik van mobiele telefoons in het verkeer terug wilde dringen en de VR-trainingsapp WegWijs.

Gegevens verzamelen

De SlimOpWeg-dongel zoals Interpolis het apparaatje noemt, verzamelt de data van diverse auto-onderdelen, rijstijl en brandstofgebruik. Bij problemen of falende apparatuur wordt de verzekerden tijdig gewaarschuwd. De dongel houdt ook bij wanneer het voertuig naar de garage moet voor een grote beurt of APK-keuring. Meldingen van de SlimOpWeg-dongel kan de gebruiker ontvangen op zijn smartphone. Het grote verschil met andere verzekeraars is volgens Interpolis de privacy van SlimOpWeg. De verzamelde gegevens van SlimOpWeg blijven ten alle tijden strikt privé. “De klantprivacy is dus te allen tijde gewaarborgd.” aldus Interpolis.

Pechhulp on demand

In sommige gevallen is pech niet te voorzien. In zo’n geval kan de verzekerde via de SlimOpWeg Hulp app snel en makkelijk contact leggen met een pechhulpdienst. De app geeft bovendien ook informatie over garages in de buurt. Bij een Euromaster-garage ontvangt de verzekerde 20% korting op de benodigde onderdelen.

Pechhulp on demand en slimme autoverzekeringen winnen steeds meer aan populariteit bij automobilisten. Vooral AllSecure lijkt, naast Interpolis, hierin het voortouw te nemen in ons land. In tegenstelling tot de rest van Europa blijft Nederland nog ver achter op dit gebied. Met name het privacy gedeelte zou volgens de consument niet opwegen tegen de voordelen.

Anderen vonden ook interessant:

Gepubliceerd op 13 februari 2017 om 10:00 uur in de categorie autoverzekering.