Diefstal zonder inbraakschade, wat wordt gedekt door inboedelverzekering?

Even naar boven zonder beneden de deur op slot te doen. Het kan dan zomaar voorkomen dat er in die tussentijd iets wordt gestolen uit je woning en er geen inbraakschade aanwezig is. Keert de inboedelverzekeraar dan wel uit?

In de meeste gevallen wordt diefstal gedekt door de inboedelverzekering. Maar wat als er geen inbraakschade is omdat de achterdeur niet op slot was? Diefstal zonder schade kan je gewoon verhalen op de inboedelverzekering. Doe wel aangifte bij de politie, dit is vaak nodig bij het claimen van schade bij de verzekeraar.

Soms is de dekking bij diefstal bij kostbare spullen beperkt. Bijvoorbeeld wanneer je in de Randstad woont. Je krijgt dan vaak niet het volledige bedrag uitgekeerd. Dit geldt vooral bij luxe goederen, zoals sieraden en dure elektronische apparaten. In de polisvoorwaarden kun je nalezen hoe de dekking is bij diefstal zonder inbraakschade.

Wat wordt gedekt bij diefstal zonder inbraakschade uit de schuur?
Is er iets gestolen uit de schuur of garage? Ook dan kan je meestal de schade claimen bij de inboedelverzekeraar. Wel is de verzekeraar strenger bij het uitkeren van een schadevergoeding. Als er iets gestolen is uit de schuur en je wilt de schade claimen, dan moet er bij veel inboedelverzekeraars sprake zijn van inbraakschade. Sommigen vergoeden ook zonder inbraakschade. Bij diefstal uit een schuur/tuinhuis geldt er soms een maximum. Woon je in een appartementencomplex en is er iets gestolen uit een gemeenschappelijke ruimte? Dan moeten er wel sporen van inbraak zijn om de schade te kunnen claimen bij de verzekeraar.

Inboedelverzekeringen vergelijken
Diefstal zonder inbraaksporen kan iedereen weleens overkomen. Raadzaam is goed de deuren van de woning af te sluiten en te letten op de dekking wanneer je een inboedelverzekering afsluit. Vergelijk inboedelverzekeringen dan ook goed op dekkingen en lees de polisvoorwaarden. Ook op Verzekeringen.com kun je eenvoudig een inboedelverzekering vergelijken en direct afsluiten.

Lees ook:

Vraag over inboedelverzekering met betrekking tot dekkingen beantwoord in januari 2015. Laatst gewijzigd op 17 maart 2015.