Is tuinmeubilair verzekerd op mijn inboedelverzekering?

Veel mensen vragen zich af of de tuinmeubels meeverzekerd zijn op de inboedelverzekering. Er zijn namelijk wat uitzonderingen en zaken waar je rekening mee dient te houden.

De dekking van de inboedelverzekering is afhankelijk van waar de inboedel zich bevindt. Bij tuinmeubilair kunnen we er vanuit gaan dat deze zich in de tuin bevinden of op het balkon. Tuinmeubilair is doorgaans verzekerd tegen diefstal en vandalisme. Sommige verzekeraars bieden een aparte tuinverzekering voor extra dekking wanneer je tuinmeubels worden gestolen. Toch zijn er ook verzekeraars die gestolen tuinmeubilair alleen vergoeden bij een extra uitgebreide inboedelverzekering of allrisk inboedelverzekering.

Naast tuinmeubelen, vallen vaak ook wasgoed, tuingereedschap en vlaggenstokken onder de inboedelverzekering. Het is echter wel aan te raden de polisvoorwaarden nog eens goed door te nemen. Verzekeraars hanteren nog wel eens verschillende dekkingen en vergoedingen bij de inboedelverzekering. Is je tuinmeubilair beschadigd door storm? Dan krijg je (in veel gevallen) bij minimaal windkracht 7 schade aan je tuinmeubels vergoed. De bebouwing in de tuin, zoals een schutting of tuinhuis, zijn vaak verzekerd via de opstalverzekering.

Inboedelverzekering vergelijken
Bij het vergelijken van inboedelverzekeringen kan het verstandig zijn vooraf te checken of tuinmeubilair wel of niet meeverzekerd is op de inboedelverzekering. Verzekeraars vermelden in de polisvoorwaarden van de verzekering of tuinmeubilair is meeverzekerd. In sommige gevallen zijn bijvoorbeeld kleding en tuingereedschap niet gedekt, maar tuinmeubels wel. Zelf een inboedelverzekering vergelijken? Op Verzekeringen.com kun je eenvoudig inboedelverzekeringen vergelijken op bijvoorbeeld premie en polisvoorwaarden.

Vraag over inboedelverzekering met betrekking tot dekkingen beantwoord in mei 2015. Laatst gewijzigd op 26 mei 2015.