Zijn de spullen uit mijn tuin verzekerd tegen diefstal of schade?

De lente is begonnen, de klok een uur vooruit en het zonnetje schijnt volop! Het is tijd om weer lekker in de tuin te werken of te zitten. Maar zijn de spullen uit mijn tuin ook verzekerd tegen diefstal of schade?

Tijdens de lente en de zomer zullen er meer spullen in je tuin of op je balkon blijven staan, dan normaal gesproken de rest van het jaar. Even geen zin om op te ruimen en morgen is het toch weer lekker weer, waardoor je de spullen weer nodig hebt. In een eerder artikel schreven we al meer over tuinmeubilair en de inboedelverzekering. Doorgaans is dit zowel schade aan als diefstal van teunmeubilair verzekerd op je inboedelverzekering. Er zijn ook verzekeraars die deze vergoeding beperken of zelfs helemaal niet bieden. Check daarom vooraf je polisvoorwaarden.

Hoe zit het dan met overige tuinspullen?

Hoe zit het eigenlijk met andere spullen die zich in de tuin bevinden zoals gereedschap, een barbecue of een tuinkabouter? Niet alle spullen die je gebruikt in de tuin zijn verzekerd onder de inboedel verzekering. Doorgaans zijn een parasol, wasgoed en tuingereedschap ook zaken die vallen onder je inboedelverzekering. Verzekeraars hanteren vaak een maximum vergoeding voor deze tuinspullen. Laat jij de spullen uit je tuin onbewaakt achter? Dan keert jouw verzekering hoogstwaarschijnlijk niet uit bij diefstal.

Inboedelverzekering vergelijken

Wat een verzekeraar allemaal vergoed onder een inboedelverzekering is vooraf al op te zoeken tijdens een vergelijking. Ben je op zoek naar een inboedelverzekering? Vergelijk en sluit direct een inboedelverzekering af via Verzekeringen.com!

Vraag over inboedelverzekering met betrekking tot dekkingen beantwoord in maart 2017. Laatst gewijzigd op 27 maart 2017.