Gecontracteerde zorg

Zorgverzekeraars hebben met een grote hoeveelheid zorgverleners bepaalde afspraken gemaakt. Ze hebben contracten afgesloten waarin afspraken zijn vermeld over zaken zoals de kwaliteit van de zorg.

Er worden afspraken gemaakt zodat je de zorg krijgt die je nodig hebt. Dat de verzekeraar afspraken maakt heeft voor verzekerden diverse voordelen. De zorg is van goede kwaliteit en beter betaalbaar, je krijgt meer vergoed. Soms wordt er een gedeelte van het eigen risico kwijt gescholden wanneer je kiest voor gecontracteerde zorg in plaats van niet-gecontracteerde. Bij gecontracteerde zorg wordt onderhandeld over bijvoorbeeld de prijzen van behandelingen.

Niet-gecontracteerde zorg
Bij sommige vergoedingen geldt wanneer je van zorg gebruik maakt bij een niet-gecontracteerde zorgaanbieder, je moet bijbetalen of zelfs geen vergoeding krijgt. Om erachter te komen of jouw verzekeraar een contract heeft met de zorglener van jouw keuze, kun je via de site van je verzekeraar kijken of zij een contract hebben afgesloten. Bij twijfel, neem contact op met je verzekeraar.

Bijna alle zorgverzekeraars geven aan met wie er contracten zijn afgesloten. Zo kun je gemakkelijk checken waar je terecht kunt.

Lees ook:

Begrip over de zorgverzekering omschreven in september 2014. Laatst gewijzigd op 15 januari 2015.