ASR en Vivat in strijd rondom overname Generali

Verzekeraars ASR en Vivat zijn met elkaar in gevecht voor de overname rondom Generali. De Nederlandse tak van de Italiaanse Generali Group staat in de etalage en Vivat wil concurrent ASR aftroeven.
ASR en concurrent Vivat hebben beide interesse in de Nederlandse activiteiten van de Generali Group

ASR en concurrent Vivat hebben beide interesse in de Nederlandse activiteiten van de Generali Group

Dat meldt de Financiële Telegraaf (FDT) op basis van ingewijden. Eerder dit jaar toonde de Italiaanse bank Intesa Sanpaolo al interesse in Generali, maar in een later stadium zagen zij toch van de overname af. Nu zouden zowel ASR als Vivat, voorheen Reaal, interesse tonen in de Nederlandse activiteiten van de middelgrote verzekeraar.

Generali België

Naast de Nederlandse tak van Generali heeft de verzekeraar ook de Belgische kant te koop gezet. Om alles in goede banen te leiden hebben zij BNP Paribas ingehuurd om hen bij te staan. Volgens de Telegraaf lijkt de verzekeringsmarkt na de overname van Delta Lloyd door de NN Group in een soort fase van consolidatie terecht te zijn gekomen.

Wereldwijde verzekeraar

Het hoofdkwartier van Generali bevindt zich in het Italiaanse Triëst, maar de verzekeraar is wereldwijd actief. De geschatte marktwaarde is circa 24 miljard euro. Qua premieomzet bevindt de verzekeraar zich op de 15e plaats binnen de schadeverzekeringsmarkt. Bij de Nederlandse tak van Generali werken zo’n 400 mensen.

Gepubliceerd op 18 mei 2017 om 10:00 uur.