Centraal Beheer Achmea op social media de beste verzekeraar

De Gouden Award van de Social Media Insurance Monitor is toegekend aan de verzekeraar Centraal Beheer Achmea. Deze verzekeraar is namelijk het afgelopen jaar op social media het meest actief geweest.
Verzekeraars zijn steeds actiever op social media.

Verzekeraars zijn steeds actiever op social media.

Op social media zijn verzekeraars tegenwoordig ook actief, maar de ene verzekeraar besteedt daar net wat meer aandacht aan dan de andere verzekeraar. In elk geval wordt Centraal Beheer Achmea nu als de beste verzekeraar gezien op social media nadat de Gouden Award van Social Media Insurance Monitor aan deze verzekeraar werd toegekend.

De verzekeraar Centraal Beheer Achmea heeft een grote toename gezien van het aantal volgers en fans. In een jaar tijd is het aantal fans van Centraal Beheer Achmea op Facebook vertienvoudigd. De verzekeraar kreeg verder de nodige aandacht met de campagne rond Anouk ten tijde van het Eurovisie Songfestival.

Overigens is Social Media Insurance Monitor ontstaan op initiatief van ITDS Business Consultants en wordt er op een onafhankelijke wijze onderzoek gedaan naar de activiteiten van verzekeraars op social media, zoals Facebook, LinkedIn, YouTube en Twitter.

Het is de derde keer dat de prijsuitreiking van de Gouden Award heeft plaatsgevonden en de prijzen werden aan de verzekeraars uitgedeeld tijdens een executive dinner. Interpolis is nipt na Centraal Beheer Achmea op de tweede plaats geëindigd en de verzekeraar Aegon kreeg de derde plaats toegewezen.

Er was nog een aparte categorie voor zorgverzekeraars en hier is Menzis de winnaar geworden. Dat is het tweede opeenvolgende jaar dat Menzis de prijs in ontvangst mocht nemen.

Gepubliceerd op 18 oktober 2013 om 8:16 uur.