Cw0 lanceert autoverzekering voor Duitse auto’s

Het nieuwe verzekeringslabel Cw0 lanceert volgende week een autoverzekering speciaal voor eigenaren van Duitse auto’s uit het duurdere segment. De nieuwe autoverzekering biedt allrisk en WA+ dekking voor o.a. Audi’s, Mercedessen en BMW’s. Volgens de initiatiefnemers is er behoefte aan een dergelijke verzekering.
Autoverzekering speciaal voor bezitters van Duitse automerken in duurdere segment

Autoverzekering speciaal voor bezitters van Duitse automerken in duurdere segment

Een autoverzekering die speciaal gericht is op eigenaren van Duitse auto’s uit het duurdere segment. Het nieuwe verzekeringslabel Cw0.nl brengt deze nieuwe autoverzekering volgende week op de markt. Volgens mede-initiatiefnemer Jan Heuvel is er behoefte aan een dergelijke verzekering voor deze specifieke klantgroep. Tegenover Amweb zei Heuvel dat “de reguliere markt voor autoverzekeringen wat al te zeer platgeslagen is”.

De nieuwe autoverzekering biedt een allrisk en WA+ (beperkte casco) dekking voor eigenaren van een Audi, Mercedes, BMW, Volkswagen, Porsche en Wiesmann met een cataloguswaarde vanaf 30.000 euro. Verder is de autoverzekering alleen af te sluiten voor autorijders vanaf 30 jaar. Cw0 verwacht met deze voorwaarden de premie scherp te kunnen stellen en de schadelast te beperken. De polis is dan ook met name gericht op de service verlangende en prijsbewuste liefhebber van Duitse degelijkheid. In Nederland zouden ongeveer 900.000 auto’s uit dit duurdere segment rondrijden. Daarvan is ongeveer de helft in particulier eigendom.

Initiatiefnemers
De initiatiefnemers van het nieuwe verzekeringslabel Cw0; Heuvel en zijn partners De Boer en Gaemers stonden eerder mede aan de wieg van de autoverzekering voor vrouwen Onna Onna. Dit succesvolle label werd in 2014 verkocht aan verzekeraar Aegon. Volgens Amweb wordt Cw0 via Risk-verzekeringen.nl in volmacht naar de markt gebracht.

 “Uit onderzoek, samen verricht met marktvindersbureau SAMR, komt naar voren dat eigenaren van Duitse auto’s in deze prijsklasse veel van hun auto houden en deze netjes behandelen. Ze doen er daarom ook alles aan om schade te voorkomen. Het zijn mensen die ook op andere vlakken voor Duitse kwaliteit kiezen, bijvoorbeeld in de aanschaf van hifi en duurdere keukens zoals Bulthaup.”

Servicebeleving
Verzekerden kunnen in ieder geval bij Cw0 gebruikmaken van een goede servicebeleving, zoals een haal- en brengservice, standaard nano-behandeling voor de ruiten en levenslange lakgarantie. Het verzekeringslabel wil dan ook een “rimpelloze ervaring” bieden voor zijn verzekerden. Standaard krijgen verzekerden dan ook een Audi A6 als vervangende auto aangeboden. Voor dit autotype werd bewust gekozen omdat dit volgens onderzoek een “neutraal aantrekkelijke auto” zou zijn. Mede-initiatiefnemer Heuvel erkent niet de enige partij te zijn die zich richt op het verzekeren van Duitse auto’s. Aangezien de Duitse merken BMW, Audi en Mercedes ook hun eigen verzekeringslabels hebben. Deze zouden echter volgens Heuvel veel duurder zijn en moeilijker kunnen concurreren met andere aanbieders.

Gepubliceerd op 21 juni 2016 om 11:49 uur in de categorie autoverzekering.