CZ meest genoemde verzekeraar op social media

Dit jaar is zorgverzekeraar CZ de meest besproken verzekeraar op social media. Daarnaast werd er geregeld door politici getweet over verzekeringen. En was het eigen risico een van de trending topics op het gebied van verzekeren, zo blijkt uit onderzoek van Coosto.
Zorgverzekeraar CZ meest besproken verzekeraar op social media

Zorgverzekeraar CZ meest besproken verzekeraar op social media

Zorgverzekeraar CZ is in 2014 het meest besproken verzekeringsmerk op social media. Dat blijkt uit onderzoek van Coosto, een bureau dat zich specialiseert in het monitoren van social media. De verzekeraar wordt gevolgd door AEGON, VGZ, Menzis en Nationale-Nederlanden. Vooral politici lijken actief te tweeten over verzekeringen. Volgens Coosto werden in totaal meer dan een miljoen berichten over verzekeringen en verzekeraars verstuurd. Het eigen risico was daarbij een van de trending topics.

Politici Twitteren vaak over verzekeringen

Van de politici was voornamelijk Diederik Samson (PvdA) actief met tweets over verzekeringen. Maar ook Renske Leijten (SP), Lea Bouwmeester (PvdA) en Aukje de Vries (VVD) stuurden geregeld verzekering gerelateerde tweets. Daarnaast waren veel mensen bezorgt over de kwaliteit van de zorg vanwege de bezuinigingen. Daarbij werd een open brief aan Mark Rutte bijna honderd keer gedeeld.

Wanneer op social media wordt gepraat over verzekeringen, dan is dat overwegend negatief. Bijvoorbeeld als het gaat om zorg, maar ook de hoogte van de premie. Op zich niet heel vreemd want de gemiddelde consument is op het gebied van verzekeringen veel assertiever, kritischer en minder loyaal aan de eigen verzekeraar. Consumenten gebruiken social media om hun ervaringen te delen over hun verzekeraar, zowel positief als negatief. Maar social media wordt door consumenten ook vaak gebruikt bij verzekeringsvragen.

Eerder riep ITDS Business Consultants verzekeraar AEGON uit tot beste verzekeraar op social media in 2014. De verzekeraar speelde daarbij goed in op vragen van klanten, maar ging ook actief de dialoog aan met consumenten. Op social media is het voor verzekeraars inmiddels een must geworden om snel en proactief te reageren op vragen van de klant. In dat opzicht scoort CZ van alle zorgverzekeraars ook het beste qua online service. De verzekeraar won in 2013 en 2014 de WUA! Web Service Scan.

Gepubliceerd op 24 december 2014 om 12:22 uur.