Verzekeraar AEGON beste op social media

AEGON is uitgeroepen tot de beste verzekeraar op social media in 2014. De verzekeraar heeft daarvoor een Gouden Award toegekend gekregen die op 9 oktober door ITDS Business Consultants is uitgereikt.
Gouden Award voor beste verzekeraar op social media toegekend aan AEGON

Gouden Award voor beste verzekeraar op social media toegekend aan AEGON

Verzekeraar AEGON zet zich actief in op social media om op die manier in direct contact komt met klanten. De verzekeraar is vrijwel dagelijks bezig op het gebied van social media dat inmiddels in de organisatie op een strategische manier is ingebed. Daarbij wordt ingezet op het steeds weer aanbieden van prikkelende content en dat blijkt niet alleen klantgericht, maar ook nog eens heel effectief te zijn. Dat is in elk geval het oordeel van de jury die de Gouden Award onder meer op basis van deze redenen aan AEGON heeft toegekend.

Tweede plaats voor Interpolis

Interpolis heeft van de jury de tweede plaats van de Gouden Award Social Media Insurance Monitor toebedeeld gekregen. De herkenbare identiteit gaf daarbij de doorslag. De derde plaats wordt bezet door de verzekeraar Allsecur die daarmee vanaf de tiende positie in 2013 een forse klim heeft gemaakt. De reden voor de stijging naar de derde plek is te vinden in de commercial van Tim en Tom Coronel die indruk hebben gemaakt met de spraakmakende storytelling.

Met betrekking tot de zorgverzekeringen en uitvaartverzekeringen is er een aparte lijst samengesteld. Daaruit is naar voren gekomen dat Menzis op het gebied van zorgverzekeringen voor het derde jaar achtereen op de hoogste positie terecht is gekomen en dat DELA de eerste positie houdt op het gebied van uitvaartverzekeringen.

Inzetten op social media

ITDS heeft de prijs van de Gouden Award uitgereikt en is van mening dat verzekeraars zich op een professionele manier meer op sociale media moeten gaan inzetten. Iedereen is tegenwoordig online en social media is een belangrijk onderdeel geworden van het dagelijkse leven van veel consumenten. Het lijkt erop dat de verzekeringswereld zich op dit moment vooral nog richt op het maken van een digitaliseringslag. Dat bespaart kosten en de klanten kunnen online beter worden bediend. Bij de meeste verzekeraars ontbreekt er echter nog een aanpak op het gebied van social media en daar liggen wel veel kansen.

Er is nu voor de vierde keer onderzoek gedaan door het bedrijf naar het gebruik van social media in de verzekeringswereld. Er is dit jaar voor het eerst ook naar de Europese markt gekeken en daaruit blijkt dat steeds meer consumenten mobiel gaan. Opvallend is dat consumenten steeds vaker naar sterke merken met een duidelijk online profiel kijken bij het afsluiten van een verzekering. Er zijn meerdere nieuwe partijen die gebruikmaken van de nieuwste technologieën en op die manier op een efficiënte manier tegemoet komen aan de klantbehoefte.

Door alle ontwikkelingen zullen verzekeraars zich meer moeten gaan richten op het gebruik van social media om zo in direct contact te komen en te blijven met de klant. Het creëren van content wordt door veel verzekeraars aan externe partijen uitbesteed, maar op social media is het juist belangrijk dat de verzekeraar zelf met de klant in contact komt.

Social Check

Natuurlijk is ook Verzekeringen.com actief op social media. Zo hebben wij recent de Social Check gelanceerd voor klanten. Klanten kunnen zijn of haar social media account koppelen aan hun polis. Op die manier helpen wij jou om beter verzekerd te zijn op basis van gegevens uit je social media account(s). Daarnaast gebruiken wij social media om prangende vragen van bezoekers of klanten te beantwoorden.

Gepubliceerd op 10 oktober 2014 om 11:27 uur.